CJC începe distribuirea rechizitelor școlare la primăriile din județ

242
CJC începe distribuirea rechizitelor școlare  la primăriile din județ - cjcrechizite-1472993234.jpg

Articole de la același autor

Elevii și preșcolarii din județul Constanța vor primi și anul acesta rechizite gratuite. Consiliul Județean Constanța desfășoară, în perioada 5 - 9 septembrie 2016, "Programul de susținere a învățământului preșcolar și clasele 0 - VIII din mediul rural al județului Constanța", prin care elevii vor primi pachete cu rechizite școlare.

Pachetele conțin ghiozdane, caiete A5, acuarele, penare complet echipate și creioane colorate. Acestea sunt destinate celor aproximativ 34.000 de preșcolari și școlari din clasele 0 - VIII înmatriculați în școlile de stat din mediul rural precum și în orașele cu un nivel scăzut de trai, respectiv: Băneasa, Negru Vodă, Hârșova, Murfatlar, Medgidia (Remus Opreanu și Valea Dacilor), Ovidiu (Culmea și Poiana).

Pachetele cu rechizite vor avea conținut diferențiat în funcție de nivelul de studiu. Pentru preșcolari sunt prevăzute 7.612 ghiozdane în care vor găsi acuarele, caiete pentru desen, plastelină, un set de creioane colorate, un set carioca precum și pensule. Alte 14.405 de ghiozdane sunt destinate elevilor din clasele 0 - IV. Acestea conțin caiete, acuarele, un penar complet echipat, precum și un bloc de desen. De asemenea, 11.492 ghiozdane destinate copiilor din clasele V - VIII vor cuprinde pe lângă penare complet echipate și caiete studențești atât de matematică, cât și de română.

Toate unitățile școlare și primăriile din județ vor fi informate despre perioada în care se vor livra aceste pachete, astfel încât elevii să fie în posesia pachetelor înainte de prima zi de școală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9842 secunde