Procurorii au clasat dosarul premierului Cioloș

137
Procurorii au clasat dosarul premierului Cioloș - dacianciolosguvern-1458199666.jpg
Dacian Cioloș a scăpat de dosarul de abuz în serviciu. Ancheta a fost clasată după ce procurorii au descoperit că Cioloș nu ar fi săvârșit nicio ilegalitate atunci când, pe vremea când era ministru al Agriculturii, a implicat instituția ca parte civilă în controversatul dosar ICA.

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri făcute de Jean Cătălin Sandu, fost șef al Direcției Juridice din Agenția Domeniilor Statului (ADS), condamnat la șase ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Sandu a reclamat modul în care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în timpul judecării dosarului ICA.

În 8 august 2014, completul de judecată de la Curtea de Apel București format din magistrații Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, și pe fostul ministru Sorin Pantiș la șapte ani de închisoare. În același dosar, fostul director al ADS Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost șef al Direcției Juridice din ADS, a primit șase ani de închisoare. Tot la șase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost șef al Direcției de Privatizare-Concesionare din ADS. Flavius Adrian Pop, fost șef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin și Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene și Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4098 secunde