Proiect de investiţii privind digitalizarea a 18 spitale din România, aprobat de Guvernul României

182
Proiect de investiţii privind digitalizarea a 18 spitale din România, aprobat de Guvernul României - guvern-spitale-1696613466.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat, vineri, o hotărâre privind necesitatea şi oportunitatea cheltuielilor pentru proiectul de investiţii „Sistem informatic pentru evidenţa clinică a secţiilor A.T.I. (S.I.E.C - A.T.I.)”, în valoare totală de peste 134 milioane de lei, din care 114 milioane de lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

Potrivit unui comunicat al Executivului, actul normativ aprobă Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente acestui proiect de investiţii.

„Proiectul de investiţii se află în plin proces de implementare şi are ca obiectiv digitalizarea celor mai importante 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România prin implementarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare, schimb de date medicale în situaţii de urgenţă, consultarea şi/sau acordarea celui de-al doilea aviz de la distanţă şi suport al proceselor aferente activităţilor de anestezie şi terapie intensivă (ATI)”, menţionează sursa citată.

Noul sistem informatic va ajuta la distribuirea marilor urgenţe medico-chirurgicale (urgenţe chirurgicale cardiace, vasculare, neurochirurgicale etc.) şi controlul direcţionării corecte, pe criterii bine stabilite a acestor pacienţi către sălile de operaţie şi secţiile ATI şi va duce la creşterea calităţii îngrijirilor medicale şi facilitarea accesului cetăţenilor la servicii medicale de calitate prin implementarea unui sistem informatic unitar pentru cele 18 unităţi, se mai arată actul normativ.

Conform hotărârii, 980 cadre medicale (180 medici si 800 asistente medicale) din cele 18 spitale, care vor fi instruite în cadrul proiectului, vor avea la dispoziţie instrumentul informatic care le va permite creşterea vitezei de reacţie în cazurile cu evoluţie negativă bruscă, prin emiterea automată de alarme pe baza analizei parametrilor medicali monitorizaţi de sistem.

„Personalul medical va fi degrevat de activităţi administrative (completarea foilor de observaţie şi raportări administrative)”, mai arată sursa citată.

Valoarea totală a proiectului este de peste 134 milioane de lei, din care aproximativ 114 milioane de lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă, precizează Guvernul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7784 secunde