Proiect important adoptat de Guvern, azi

130
Proiect important adoptat de Guvern, azi - vot1368005614-1459353529.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat, astăzi, un proiect de lege privind venitul minim de incluziune care cumulează trei ajutoare sociale în unul singur: ajutorul de incluziune, ajutorul de sprijin pentru familiile cu copii și ajutorul pentru încălzire. 


Toate aceste trei tipuri de ajutoare sociale se vor subscrie acestui mecanism de venit minim de incluziune. La aceste ajutoare cumulate se mai adaugă câteva elemente în plus, anume plata asigurărilor de sănătate, asigurarea de locuință pentru persoanele care au o locuință și eventual ajutoare de urgență în caz de necesitate. E un mecanism mai complex, dar care, din punct de vedere birocratic, este mult simplificat, în sensul că nu se mai depun, iată, trei solicitări pentru venituri diferite, ci o singură solicitare la primărie, care are datoria și va avea capacitatea să implementeze toate aceste ajutoare", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la Palatul Victoria, citat de Agerpres. 


Acesta a explicat că persoana care beneficiază de acest venit "poate avea venituri de natură salarială, dar dacă nu depășește plafoanele pe care le stabilește legea, va putea beneficia la rândul ei de parte din venitul de incluziune". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5538 secunde