Guvernul a semnat un memorandum cu Banca Mondială

119
Guvernul a semnat un memorandum cu Banca Mondială - banca-1452596927.jpg

Articole de la același autor

Guvernul și Banca Mondială au semnat un memorandum de înțelegere, pentru continuarea acordării de servicii de asistență tehnică instituțiilor publice românești până în anul 2023, care va sprijini Executivul în continuarea reformelor structurale și de modernizare a administrației publice.


Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat că memorandumul de înțelegere creează cadrul de oferire a asistenței tehnice pentru România în diferite domenii, în special în creșterea capacității administrative și pentru implementarea reformelor structurale pe care Guvernul dorește să le realizeze în contextul utilizării fondurilor UE pentru perioada 2014 — 2020. 
"Acesta este al doilea memorandum încheiat în acest context cu Banca Mondială. Primul a fost realizat în perioada 2012 — 2015, când pentru 20 de instituții s-au încheiat 26 de acorduri de finanțare pe o sumă totală de aproximativ 32 de milioane de euro, finanțate din programele europene. Cel de-al doilea acord urmează a se finanța din programele europene, programul de asistență tehnică pentru perioada 2015 — 2020. Acest acord a fost încheiat în contextul discuțiilor purtate între Comisia Europeană și Guvernul României pentru care au fost încheiate și se încheie acorduri de finanțare cu cele trei instituții financiare internaționale", a spus Răducu. 


Cyril Muller, vicepreședintele BM pentru Europa și Asia Centrală, a afirmat, la rândul său, că situația economică a țării noastre este semnificativ mai bună decât acum cinci ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Demonstrați-mi că bat câmpii!
Pagina a fost generata in 2.2262 secunde