DOSAR PENAL pentru favorizarea făptuitorului, în cazul cărților scrise de deținuți

219
DOSAR PENAL pentru favorizarea făptuitorului, în cazul cărților scrise de deținuți - dnaconcurs-1452596649.jpg

Articole de la același autor

DNA a deschis dosar penal în cazul cărților scrise de către deținuți și face verificări privind favorizarea făptuitorului, fiind vizați profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările, reprezentanții editurilor care le-au publicat și funcționari ai ANP care au propus eliberarea.


"Dintr-o notă întocmită de Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și din datele existente în spațiul public rezultă indicii că, în realitate, aceste condiții nu erau îndeplinite în realitate, iar prin faptele săvârșite s-a urmărit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate. În această modalitate, printre persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni de corupție se regăsesc condamnați care au executat sau urmează să execute cu până la 300 de zile mai puțin decât stabilise instanța de judecată, exclusiv ca urmare a activității infracționale care face obiectul sesizării din oficiu", se arată într-un comunicat al DNA transmis marți AGERPRES.

DNA precizează că, astfel, potrivit art. 96 alin. 1 lit. f din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor, în cazul elaborării de lucrări științifice se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare științifică.

"Pentru a profita de această prevedere, s-ar fi creat un mecanism în care ar fi implicate cadre universitare, reprezentanți ai unor edituri și membri ai comisiilor din penitenciare, care au acționat coroborat, astfel încât persoanele condamnate să apară ca autori de lucrări științifice, iar pedepsele aplicate de instanțe să se considere ca executate. Mai multe cadre universitare ar fi acordat recomandări formale prin care au atestat pretinsa relevanță științifică a unor lucrări, exclusiv pe baza titlului acestora, fără a lua contact în vreun mod cu autorul lucrării și fără a cunoaște viziunea acestuia asupra temelor care urmau să fie abordate. Aceste recomandări ar fi avut o natură generică și ar fi fost folosite, uneori, în aceeași formă, pentru elaborarea unor multiple lucrări cu caracter științific", se spune în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Acțiuni pentru prinderea infractorilor
Marţi, 22 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Chiliman, la DNA într-un nou dosar
Vineri, 18 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Piedone, din nou în fața DNA!
Joi, 17 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Liviu Dragnea, audiat la DNA
Miercuri, 16 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Dosarul Colectiv. Decizia procurorilor DNA
Marţi, 15 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : COLONEL REȚINUT DE DNA!
Joi, 17 Decembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : DEPUTAT URMĂRIT PENAL!
Pagina a fost generata in 1.1383 secunde