Proprietarii care își consolidează locuințele nu plătesc taxa pentru autorizația de construire

647
Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, modificarea Ordonanței Guvernului nr. 20/1994 privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente.

Astfel, prevederile ordonanței se vor aplica și construcțiilor de interes și utilitate publică, nu numai clădirilor de locuit. În mod special, orice clădire (privată sau de utilitate publică) expertizată tehnic și încadrată în clasa I de risc seismic va trebui să treacă prin măsuri de intervenție.

Proprietarii/ administratorii construcțiilor în cauză, răspund material, contravențional și civil, după caz, pentru nerealizarea măsurilor de intervenție dispuse prin ordonanță. De asemenea, au fost majorate amenzile pentru încălcarea prevederilor ordo-nanței.

Pentru a impulsiona execuția lucrărilor de consolidare a clădirilor de locuit care prezintă pericol public, în cazul lucrărilor derulate prin programul finanțat de MDRT și implementat de primării, se renunță la ipoteca instituită în favoarea autorităților locale.

Ordonanța mai prevede ca proprietarii să beneficieze de scutirea de taxă privind eliberarea autorizației de construire pentru execuția lucrărilor de consolidare a construcțiilor cu destinația de locuință din proprietate, precum și de taxa privind timbrul arhitecturii.

Prin aceste măsuri se urmărește recuperarea întârzierilor înregistrate până acum în programul de consolidare pe care MDRT îl finanțează, iar autoritățile publice locale îl implementează. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 August 2011
Stire din Social : Deschideți ușa recenzorilor!
Pagina a fost generata in 0.7333 secunde