Constanța, raiul hoților din locuințe

1206
2
Constanța, raiul hoților din locuințe - hotspargator-1314295282.jpg
Odată cu perioada sezonieră s-a remarcat și o creștere a numărului de furturi din locuințe și din autoturisme. Pe tot parcursul verii, polițiștii constănțeni s-au implicat în diverse activități ce constau în informarea atât a cetățenilor, cât și a turiștilor, cu privire la siguranța bunurilor din locuințe și din autoturisme.

Potrivit adjunctului șef din cadrul Poliției Municipiului Constanța, comisar șef Dănuț Pisică, în 2011 se înregistrează un trend crescător în ceea ce privește furtul din locuințe. Anul acesta numărul ca-zurilor a crescut cu 15% compa-rativ cu anul anterior. De cele mai multe ori, furturile se produc prin escaladarea ferestrelor. Metoda este preferată de hoți, astfel 90% dintre furturile din locuințe sunt aplicate prin escaladare. De asemenea, neglijența cetățeanului care își lasă geamurile deschise nu face decât să o promoveze.

S-a demonstrat faptul că indiferent la ce etaj locuiți, șansa de a rămâne fără bunurile din locuință este mare.

Conform comisarului șef, în ceea ce privește furtul din mașini situația de anul acesta este asemănătoare cu cea de anul trecut. Pe timpul verii se întâmplă ca hoții din oraș să acționeze prin stațiuni. Așadar, în perioada estivală, se remarcă o scădere a numărului de plângeri ce vizează furturile din mașini, în oraș, și o creștere în stațiunile din sudul litoralului. Laptop-urile, casetofoanele, camerele de luat vederi și aparatele foto sunt obiectele care intră în atenția hoților. Neatenția turiștilor și cetățenilor cu privire la cum își depozitează lucrurile (de valoare) în mașină deschide orizontul hoților și conduce numaidecât la furt.

Minorii, "săgețile" care fură pentru cei mai mari!

Statistica confirmă faptul că situația furturilor din locuințe și mașini este tot mai accentuată și aproape scăpată de sub control.

Potrivit comisarului șef Dănuț Pisică, din totalul de furturi, circa 70% - 80% sunt comise de minori. Astfel, vârsta infractorilor a coborât până la 11 ani!

Minorii sunt încurajați de faptul că nu pot face închisoare. Știind că nu răspund penal pentru fapta comisă, ei continuă seria furturilor. Hoții de locuințe și mașini, care nu au împlinit încă 18 ani, sunt trimiși către centrele de internare și reeducare. Se pare însă, că pentru mulți dintre ei somnul într-un centru de reeducare a devenit o rutină.

Cel mai grav aspect al situației îl reprezintă faptul că minorii sunt folosiți drept "săgeți" de către majori, în cele mai multe dintre cazuri.

Comentează știrea

GEORGE
26 august 2011
RAIUL PENTRU HOTI ESTE SI LA OVIDIU

Sambata noaptea s-au spart vreo 3 case la Ovidiu,dar oameni sunt comozi si nu anunta politia,defapt si daca o anunta este tot DEGEABA,"EI DORM".

cici
27 august 2011
mda

OVIDIU ? cataulea, van damme , condurat, iusuf , samoila si alti rahatei. ziua joaca barbut si noaptea ies la furat ! sunt prinsi si cercetati in stare de libertate caci cica nu prezinta pericol social. nu au servici, ies in fiecare seara la furat in OVIDIU, LUMINA, NAVODARI si politia din ovidiu nu face nimic. AU FURAT PANA SI BARCA DE LA SCOICA LAND , PRINSI SI TOT IN LIBERTATE-S CERCETATI ! NORMAL DIN MOMENT CE SE CUNOSC FIIND CHIAR SI VECINI DE STRADA! POLITAII SUNT SI MAI NENOROCITI DECAT HOTII ASTIA. CEI DIN OVIDIU SUNT SIGUR NISTE PUTORI !

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 August 2011
Stire din Social : Deschideți ușa recenzorilor!
Pagina a fost generata in 0.7482 secunde