Proprietarii clădirii care s-a prăbușit duminică riscă o amendă între 1.550 și 7.700 de lei

649
După prăbușirea recentă a unei clădiri părăsite din zona peninsulară, Direcția Corp Control a Primăriei Constanța a început imediat verificările în acest caz.
Duminică seara, o clădire de pe bulevardul Tomis, nr. 10, situată în imediata apropiere a Casei Ana, din Piața Ovidiu, s-a prăbușit brusc. Viceprimarul Decebal Făgădău a declarat pentru ziarul "Cuget liber" că aceasta nu se află nici în proprietatea Primăriei Constanța și nici în administrarea RAEDPP (Regia Autonomă "Exploatarea Domeniului Public și Privat" Constanța). În urma informațiilor obținute de reprezentanții Direcției Corp Control, imobilul ar fi fost vândut de câteva ori până acum, a mai precizat viceprimarul. Potrivit lui, proprietarii clădirii au fost notificați în legătură cu situația imobilului.
Directorul Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța (ISC), Gigi Chiru, a declarat că, la fața locului, s-a deplasat atunci și un reprezentant al ISC. Gigi Chiru a mai menționat că, potrivit datelor culese de la fața locului, un pericol real îl reprezintă zidul exterior al clădirii, în special din bd. Tomis. "Zilele următoare, inspectorii noștri urmează să stabilească exact care este regimul juridic al imobilului și, ulterior, vor impune proprietarului măsurile și termenele pe care trebuie să le respecte, precum și eventualele contravenții", a adăugat directorul ISC.
El a făcut referire și la imobilul din bd. Tomis, nr. 7, care a avut o soartă asemănătoare în toamna lui 2009, și a atras atenția că, în zonă, trebuie să se ia măsuri pentru a se evita o tragedie.
"În prezent, majoritatea inspectorilor noștri este în teren, în zonele afectate de inundații. Însă imediat după ce terminăm această etapă, construcțiile vulnerabile din Peninsulă vor deveni prioritatea noastră", a completat Gigi Chiru.
Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța a mai declarat că, pentru neexecutarea obligațiilor privind urmărirea comportării în timp a construcțiilor, a lucrărilor de întreținere, de reperații și consolidări, proprietarii riscă o amendă cuprinsă între 1.550 de lei și 7.700 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3575 secunde