PSD respinge teoria înțelegerii cu liberalii pentru declanșarea alegerilor anticipate

166
PSD respinge teoria înțelegerii cu liberalii pentru declanșarea alegerilor anticipate - ddd-1580737776.jpg
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a respins, luni, ideea unei înțelegeri între PSD și PNL pentru declanșarea alegerilor anticipate, arătând că îi recomandă premierului Ludovic Orban să-și dea demisia dacă dorește anticipate și să nu se bazeze pe social-democrați, potrivit Agerpres.

"Care ar fi baza înțelegerii? În primul rând, s-a venit în Parlament cu asumarea răspunderii pe două tururi. PSD împreună cu UDMR și Forța Națională, în momentul acesta, susțin moțiunea. În cazul în care, Doamne ferește!, nu trece această moțiune, noi mai avem o pârghie de a ataca la CCR. Presupun că niciun prim-ministru, indiferent cum îl cheamă, nici domnul Orban, nu poate să-i mai treacă prin cap să vii cu o ordonanță atât timp cât ești la CCR. Am ieși totuși, logic, din orice calendar de modificare a alegerilor cu privire la două tururi. Deci, ce înțelegere să fac? Înțelegerea ar fi fost în cazul în care nu s-ar fi venit cu această asumare în Parlament, atunci aș fi spus că: hai că suspicionăm o anumită înțelegere, dar cât timp totul se joacă în Parlament, la CCR, despre ce înțelegere vorbim? Eu îi recomand în continuare domnului prim-ministru să-și dea demisia. Dacă dorește anticipate, să-și dea demisia, să nu se bazeze pe PSD", a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat la Parlament despre existența unei înțelegeri între PNL și PSD pentru declanșarea alegerilor anticipate.

Ciolacu a adăugat că în cazul în care va trece moțiunea de cenzură "nu se deschide nicio cale a anticipatelor". "Urmează să mai cadă încă două guverne. PSD, la fel ca și PNL, separat, fiecare, are o strategie. (...) Urmează să v-o anunțăm după ce o să treacă moțiunea", a subliniat Marcel Ciolacu, întrebat care este strategia PSD. "Sunt sigur că acum avem voturile necesare să treacă moțiunea de cenzură", a mai spus Marcel Ciolacu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3756 secunde