Puiu Hașotti: Tokes se ține de "aberații antidemocratice"

896
1
Puiu Hașotti: Tokes se ține de
Liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti, susține că propunerea europarlamentarului Laszlo Tokes cu privire la modificarea legislației electorale în sensul introducerii proporționalității etnice este "o aberație antidemocratică".

"Eu cred că propunerea de in-troducere a principiului proporționalității etnice în legislația electorală este o aberație antidemocratică. Fiind o aberație antidemocratică, din punctul meu de vedere, o astfel de propunere nu va putea fi acceptată în legislația românească. Din câte știu, nicăieri în Europa în țările democratice nu există o astfel de prevedere, pentru că ideea este că nu trebuie să existe reprezentări pe principiul de naționalitate, ci doar reprezentări pe principii strict doctrinare, adică liberali, socialiști, populari, ecologiști și așa mai departe", a declarat Puiu Hașotti.

Reamintim că europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut președintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, eliminarea pragului de 5% pentru partidele care reprezintă minorități etnice și care nu optează pentru obținerea unui singur mandat (în cadrul grupului minorităților naționale). Tokes solicită, în schimb, introducerea reprezentării proporționale a minorităților în Parlament. 

Comentează știrea

Ion
25 ianuarie 2012
DemoCratie

Puiule, tu fugeai bine in tinerete cand jucai la Brasov dar acum cred ca o sa declaram Transilvania AUTONOMA sa scapam de unii ca tine si mazare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2553 secunde