Puterea împarte Liga Aleșilor Locali a PNL Constanța în două tabere

3060

Articole de la același autor

Liberalii din toată țara se reunesc, la sfârșitul săptămânii, la Brașov, pentru a participa la Delegația Permanentă a PNL și la întrunirea Ligii Aleșilor Locali a PNL.
Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, ieri, la finalul Biroului Politic Central, că va propune convocarea unui Congres Extraordinar al formațiunii la începutul lunii martie, decizia finală urmând să fie luată vineri la Brașov. De asemenea, liderul liberalilor nu a exclus posibilitatea de a se organiza două congrese. "În funcție de modul în care vom stabili și discuta aceste lucruri, s-ar putea să avem de-a face și cu o succesiune de două congrese - într-o zi un congres extraordinar, care modifică statutul, a doua zi un congres ordinar, care pe baza statutului nou, intrat în vigoare, să procedeze la celelalte alegeri proprii unui congres", a explicat Antonescu.
Președintele Ligii Aleșilor Locali a PNL Constanța, primarul Adrian Stan, susține varianta organizării a două congrese succesive numai în condițiile în care modificarea statutului va fi benefică partidului.
Potrivit lui, delegația constănțeană care va pleca la Brașov va fi formată din 23 de membri (primari, viceprimari și consilieri locali). Adrian Stan a declarat că aleșii locali liberali s-au întâlnit vinerea trecută pentru a analiza poziția filialei constănțene, însă nu au reușit să ajungă la un punct comun. El a menționat că liberalii constănțeni sunt împărțiți, unii susținând în continuare intrarea la guvernare, alții preferând opoziția. "Marea majoritate, fiind formată și din primari, își dorește și acum intrarea la guvernare. Nu am stabilit încă ceva concret pentru că vrem să vedem care va fi și poziția liderilor de la centru", a explicat el. "Așteptăm să vedem care sunt proiectele de viitor ale liderilor noștri, proiecte pe termen scurt și pe termen lung, și să vedem dacă varianta intrării la guvernare este cuprinsă într-un astfel de proiect", a adăugat Adrian Stan.
În privința stabilirii unei noi conduceri centrale, primarul orașului Techirghiol îl susține în continuare pe Crin Antonescu. "După părerea mea, președinția lui Crin Antonescu este un bun câștigat și ar fi păcat să îl schimbăm acum", a completat liberalul constănțean.
Adrian Stan a vorbit și despre noile alegeri care vor avea loc în următoarea perioadă atât la nivel local, cât și la nivel județean în PNL Constanța. Stan nu s-a arătat hotărât să se înscrie în lupta pentru șefia județeană a formațiunii politice locale, dar a menționat că liberalii vor avea cel puțin două opțiuni. "La nivelul județului, vor fi cel puțin două nume: pe de o parte Gheorghe Dragomir, iar pe de altă parte Dănuț Culețu sau eu", a încheiat edilul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4475 secunde