Varujan Vosganian, în consens cu Puiu Hașotti:

Lucian Croitoru ar fi trebuit să "fugă" să-și depună mandatul

2780
Lucian Croitoru ar fi trebuit să

Articole de la același autor

Vicepreședintele PNL, senatorul Varujan Vosganian, a fost prezent în acest week-end la Constanța pentru a-și lansa noul volum "Cartea șoaptelor".
Cu această ocazie, el a ținut și o conferință de presă pe teme politice. Vosganian a vorbit despre recentele evenimente din Parlament, când comisiile de specialitate au avizat favorabil doar doi miniștri din cei 14 propuși de premierul desemnat Lucian Croitoru.
"În mod normal, după cinci minute, Lucian Croitoru ar fi trebuit să își depună mandatul. Nu se poate să vii cu 14 miniștri candidați, din care 12 sunt respinși, și să mergi mai departe, să aștepți votul în plen. Așa ceva nu s-a mai întâmplat până acum", a explicat Vosganian.
El a mai arătat că votul parla-mentarilor din comisii a fost expresia voinței majorității. "Există două feluri de a concepe majoritatea, la nivel de competență și la nivel de voință. Când vorbim de nivelul de voință, majoritatea nu mai are nevoie de adjective. Nu există majoritate irațională, ostilă sau majoritate conjuncturală. Există numai majoritate. În clipa în care începi să dai adjective majorității, începi să dai adjective și democrației. O majoritate nu este ostilă dacă nu este cu tine. Este majoritate", a mai încercat el să își explice punctul de vedere.
De aceeași părere a fost și senatorul Puiu Hașotti, prezent și el la conferința de sâmbătă. Hașotti a declarat, la rândul său, că Lucian Croitoru "ar fi trebuit să fugă imediat la Cotroceni să își depună mandatul".
De asemenea, liberalii au vorbit și despre posibilitatea organizării unor alegeri anticipate. "Cu alegerile anticipate nu pierdem o tranșă, pierdem acordul cu FMI. Alegeri anticipate înseamnă primăvara lui 2010, înseamnă un nou Guvern, un nou buget. Ar fi dezastru pentru România", a subliniat Vosganian.
Totodată, vicepreședintele liberal a ținut să vorbească despre atitudinea formațiunii politice față mesajul "De ce le e frică, nu scapă", folosit pentru promovarea referendumului. "PNL protestează vehement împotriva amenințării de acest tip. Mesajul acesta este unul odios", a declarat Vosganian.
O nouă platformă
Liderul liberal a mai spus că PNL a pregătit platforma "Noua Economie" ce va fi lansată săptămâna viitoare. Potrivit lui Vosganian, platforma cuprinde "soluții clare pentru români" și obiectivele PNL pe termen lung și scurt în cazul în care formațiunea politică va ajunge la guvernare. "Ne-am propus ca în 2012 să ne întoarcem la puterea economică pe care România o avea în 2008", a completat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6021 secunde