Raluca Prună îi răspunde lui Șerban Nicolae: Ba da, corupții ne violează și ne tâlhăresc pe toți

182
Raluca Prună îi răspunde lui Șerban Nicolae: Ba da, corupții ne violează și ne tâlhăresc pe toți - prunank9ajezm3o1000x600-1545380274.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună afirmă, în replică la afirmațiile senatorului Șerban Nicolae de la tribuna Parlamentului, că legea recursului compensatoriu aparținând guvernului Cioloș a fost "deturnat, masacrat, instrumentalizat" de majoritatea PSD-ALDE din actualul Legislativ, ea adăugând că acestei majorități îi revine răspunderea pentru efectele produse de această lege.

"Senatorul Serban Nicolae a grăit de la tribuna parlamentului o prostie și o minciună. Și părea satisfăcut de performanța sa. Nu ma interesează Nicolae, însă m-a invocat direct. Sunt obligată să îi răspund, cu tot disprețul pentru modul murdar în care face politică. 1. Prostia: ‘Corupții nu violează, corupții nu așteaptă tinerele la lift'.

Ba da, corupții ne violează și ne tâlhăresc pe noi toți", argumentează Raluca Prună, într-o postare pe pagina de Facebook.

Ea subliniază că potrivit profilului comportamental al infractorilor de tip gulere albe, infracționalitatea economică nu e făcută de oameni subțiri.

"Violența cu care vine corupția de stat e multiplicată de milioane de ori. Victima e întreaga societate, care moare în spitale și pe drumurile proaste, care are școli proaste și căreia i se fură viitorul, șansele și resursele. Toate casele corupților de neam prost care se întind pe multe străzi sunt din banii furați de la noi toți. La fel arta în care investesc, mașinile de lux, proprietățile în străinătate și conturile în paradisuri fiscale: toate luate prin rapt de la noi toți. FBI a făcut de ani buni profilul comportamental al infractorilor de tip gulere albe. Infracționalitatea economică (corupție, evaziune, spălare de bani) nu e făcută de oameni subțiri, cum crede Nicolae. Asta e un mit demontat de mult. E făcută de cele mai multe ori de infractori care au comportament și rezoluție infracțională întemeiate pe narcisism, personalitate antisocială deviantă și psihopatie", afirmă fostul ministru al Justiției.

De asemenea, Raluca Prună subliniază că nu e adevărat că legea în vigoare privind recursul compensatoriu a fost promovată de guvernul Cioloș.

"Ideea aparține guvernului Cioloș, dar proiectul nostru a fost clasat de Senat pe 27 decembrie 2016. Proiectul de lege a fost preluat de guvernul Grindeanu și, prin absența magistrală a ministrului Toader la dezbateri, a fost complet deturnat, masacrat și instrumentalizat în Parlament. Răspunderea pentru adoptarea lui în forma actuală și pentru efecte este exclusiv a coaliției PSD/ALDE. Vă rog să vă uitați pe fisa actului legislativ. E pe pagina Senatului în care ne reprezintă Șerban Nicolae", mai afirmă Raluca Prună.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, joi, că textul moțiunii de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, rușinea României!" este "o compunere școlară semianalfabetă", care cuprinde "inepții", transmițându-le parlamentarilor din Opoziție că "nu corupții violează".

"Niciun om care se respectă pe sine nu poate să voteze această moțiune de cenzură. Pot să respect dreptul Opoziției de a încerca să răstoarne Guvernul, (...) dar nu cu moțiuni scrise în asemenea hal, nu cu compuneri școlare semianalfabete, cu cifrele scrise total aiurea. (...) O asemenea inepție nu merită o replică. Niciodată nu ați venit cu alternative, ați venit cu formule pompieristice. Vreau să vă spun că recursul compensatoriu care a scos din pușcărie tâlhari, criminali, violatori a fost inițiat de Guvernul Cioloș. Este o mare minciună, o mare fraudă acel Guvern. Întrebați-o pe Prună. (...) Ca să știți care este adevărul, pentru că erați foarte revoltați ca nu cumva să scape corupții. Corupții nu violează, corupții nu așteaptă tinerele la lift. Din păcate, infractorii pe care i-ați eliberat, ăia violează", le-a transmis Șerban Nicolae parlamentarilor din Opoziție, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5171 secunde