Raluca Turcan propune ca noua Constituție să prevadă minim 5% din PIB pentru educație

139
Raluca Turcan propune ca noua Constituție să prevadă minim 5% din PIB pentru educație - ralucaturcan-1367396338.jpg
Partidul Democrat Liberal (PDL) va susține, în cadrul dezbaterilor privind modificarea Constituției, ideea includerii în legea fundamentală a unui deficit de maxim 3% și a unei finanțări de minim 5% din Produsul Intern Brut pentru educație, a declarat, marți, la Botoșani, vicepreședintele PDL, deputatul Raluca Turcan.

'Printre tezele pe care PDL le susține este finanțarea educației cu minim 5% din PIB. Asta înseamnă constanță într-o finanțare corespunzătoare a educației, care să asigure îmbunătățirea infrastructurii, motivarea cadrelor didactice, crearea unor condiții pentru ca generația de mâine să fie mai performantă', a afirmat Turcan.

Potrivit Agerpres, parlamentarul democrat-liberal a mai susținut necesitatea unei motivări a cadrelor didactice prin salarizare corespunzătoare. Ea critică modul de acordare, în prezent, a gradațiilor de merit.

'Cadrele didactice din PDL susțin că în momentul de față gradația de merit a devenit o afacere politică. Nu există criterii în constituirea Comisiei privind evaluarea gradației de merit. Ca urmare, PDL cere imperativ să existe transparență în constituirea Comisiei privind evaluarea gradației de merit și în evaluarea dosarelor. Politizarea duce la neperformanță', a adăugat Turcan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3881 secunde