"S-ar putea să mai convoc un referendum pentru a lămuri revizuirea Constituției"

157
2
Președintele Traian Băsescu a reiterat că îi va îndemna pe români să nu meargă la referendumul de revizuire a Constituției dacă nu va rezulta Parlament unicameral cu 300 de parlamentari, adăugând că ar putea și el să mai convoace un referendum prin care să clarifice această problemă.

"Vă asigur că s-ar putea, s-ar putea, să mai aibă loc referendumuri până îmi termin mandatul. Spre exemplu, cu ocazia europarlamentarelor, pentru a lămuri eventual ceea ce nu respectă parlamentarii în revizuirea Constituției. Nu spun că va fi neapărat, dar s-ar putea, pentru că e dreptul meu și nu vreau să îmi reproșeze cineva după încheierea mandatului «Domnule președinte, dar aveai dreptul să lansezi un referendum și nu ai făcut-o, să ne fi întrebat». Deci nu exclud această posibilitate, sunt hotărât să folosesc în favoarea românilor toate instrumentele date de Constituție", a afirmat Băsescu la Digi 24.

Băsescu a reafirmat că îi va îndemna pe români să nu meargă la vot la referendumul de revizuire a Constituției dacă noua lege fundamentală nu va aplica referendumul din 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de aleși.

"Voi avea un singur mesaj. Dacă nu se respectă referendumul din 2009, care a fost valid, au venit 51% din electori la vot, românii nu au de ce să meargă la votul pentru Constituție. Da, sigur că da, îi voi îndemna să nu meargă la referendumul pentru revizuirea Constituției pentru că sunt înșelați", a spus Băsescu.

Comentează știrea

Sorin
12 aprilie 2013
Toaca in desert

Base poate doar sa-si indemne cainele de acasa,daca-l mai ia si ala in seama si nu-l musca. Indemnurile astuia fac pe romani sa borasca spasmotic si sa-si aduca aminte de clasicele si noile injuraturi.S-a cacat pe votul romanilor ultima oara,ne cacam si noi pe el,ca asa se cuvine,sa-i raspundem .Manipuleaza sau manipuleste pe aia din miscarea populica ca ca tine nu mai vrem!

Sorin2
15 aprilie 2013
Sorin lasa balivernele

Sorin, In ce univers paralel traiesti? In asta in care traiesc eu, in vara lui 2012 n-a fost demis prin referendum tocmai pt ca asa au vrut foarte multi romani, care nu s-au prezentat la referendum! Si o sa faca la fel! Sigur, ar fi bine sa avem cu adevarat doua Romanii in universuri paralele, sa nu mai fim impartiti in doua tabere!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5975 secunde