Deși BPJ și BPN contestă demersurile lor,

Răzvrătiții din PD-L Constanța continuă seria protestelor împotriva actualei conduceri

528

Articole de la același autor

Conducerea județeană a PD-L Constanța a anunțat, după susținerea BPJ-ului de luni după amiază, organizarea unui Colegiu Director Județean. Evenimentul va avea loc astăzi, iar la el vor participa, potrivit purtătorului de cuvânt al PD-L, Vicențius Petrescu, "în principiu, toți șefii organizațiilor locale din județ", dar și primarii și viceprimarii democrat-liberali, precum și membrii Biroului Permanent Județean. Acest CDJ este, conform declarațiilor lui Petrescu, "o întâlnire de lucru cu ocazia căreia noua conducere a Organizației Județene va avea o discuție cu reprezentanții organizațiilor locale ale PD-L din județ".
În cadrul CDJ-ului va fi abordat și subiectul tensiunilor care au marcat, în ultimul timp, Organizația PD-L Constanța. "În mod cert se va discuta și despre așa-zisa convocare a Consiliului de Coordonare Județean de sâmbătă. Chiar dacă la sediul organizației județene a fost depus un document care anunță convocarea CCJ-ului, nu a fost atașat, cel puțin până aseară (n.r.-miercuri seara), și un tabel care să conțină semnăturile necesare convocării acestui CCJ", a mai explicat Petrescu. Reamintim faptul că, în cadrul ultimei conferințe de presă, răzvrătiții din PD-L au declarat că, pentru ca CCJ-ul să fie convocat statutar, este nevoie de o treime din semnăturile membrilor Colegiului Director Județean.
Conducerea județeană a partidului respinge în continuare motivele invocate de contestatarii din PD-L, susținând că CCJ-ului nu poate fi statutar din moment ce, în convo-carea sa, s-au implicat și persoane care și-au pierdut calitatea de membri.
"Suntem, din nou, într-un alt moment nestatutar. Dacă până acum nu au depus lista cu semnăturile petiționarilor nu vor putea face asta nici de acum încolo și asta pentru că acest document trebuia depus cu cel puțin trei zile înainte de evenimentul în sine", a precizat purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor.

"La CCJ vor participa peste o mie de oameni"
În replică, primarul din Ovidiu, Dumitru Bocai, unul dintre inițiatorii demersului de sâmbătă, așa cum chiar el s-a autointitulat, a ținut să menționeze că semnăturile necesare pentru convocarea CCJ-ului au fost strânse și, mai mult decât atât, depuse la sediul organizației județene a PD-L. "Dacă n-am fi strâns semnăturile din partea membrilor Colegiului Director și dacă nu le-am fi depus la sediu, pe cine am fi chemat sâmbătă la CCJ?!?", a afirmat, retoric, Dumitru Bocai.
Potrivit declarațiilor lui Bocai, "în sala mare a Casei de Cultură vor fi prezenți, la CCJ-ul de sâmbătă, peste o mie de oameni". În același timp, edilul democrat-liberal a subliniat că "ceea ce se întâmplă acum, cu unii dintre pedeliști, nu este o «mișcare»". "E dreptul nostru să facem asta, pentru ca oamenii să aibă parte de o analiză realistă a rezultatelor alegerilor locale din acest an", a precizat el.
În ceea ce privește obiectivul întrunirii de sâmbătă, primarul PD-L, care a fost însă exclus din BPJ, a atras atenția: "Prin evenimentul acesta, care este statutar, nu sperăm decât ca Biroul Permanent Național să înțeleagă că, în Constanța, noi avem un cuvânt de spus. Membrii pedeliști constănțeni au un cuvânt de spus. M-am săturat de dictatorii numiți de la centru!", a mai spus Bocai.
În același timp, pedelistul care s-a alăturat găștii lui Moisoiu a declarat și că, în opinia sa, poziția de la centru față de primarii PD-L este una greșită. "Eu am muncit timp de cinci ani ca să aduc voturi, iar acum nu mă mai întreabă nimeni nimic. În cazul ăsta, de ce mi-ar mai cere partidul ceva? Eu nu sunt un simplu executant", a conchis cel care, în urmă cu aproximativ o săptămână declara: "Să nu-i pună sfântu’ să-l excludă pe Dumitru Bocai din partid!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8038 secunde