Reabilitarea Cazinoului, pe drumul cel bun. Au fost alocați banii pentru consolidare

1313
18
Reabilitarea Cazinoului, pe drumul cel bun. Au fost alocați banii pentru consolidare - reabilitareacazinouluipedrumulce-1421592854.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) s-au ținut de cuvânt și, chiar dacă Victor Ponta nu a ieșit președinte, ministerul care se află în subordinea Guvernului Ponta a dat undă verde proiectului de reabilitare a Cazinoului din Constanța, așa cum au promis cu puțin timp înainte de campania electorală pentru prezidențiale.

Recent, la MDRAP s-a dezbătut, în comisia tehnico-economică, aprobarea studiului de fezabilitate privind consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, la întâlnire fiind prezent și viceprimarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

În cadrul discuțiilor care au avut loc s-a dispus începerea procedurilor necesare întocmirii documentației și a lucrărilor de consolidare și restaurare a Cazinoului Constanța, în acest sens fiind alocați 9,5 milioane de euro. Banii vor fi acordați de minister Companiei Na-ționale de Investiții (CNI), care se va ocupa de tot ce înseamnă proceduri și licitații pentru reabilitarea simbolului Constanței.

Potrivit viceprimarului Decebal Făgădău, a fost completată documentația cu avizele necesare și urmează să fie elaborat caietul de sarcini, după care va fi lansată licitația pentru proiectare și execuția lucrărilor. El a mai explicat că, ulterior, după ce va fi desemnat câștigătorul licitației și va fi semnat contractul de finanțare, firma contractată va avea la dispoziție 24 de luni pentru reabilitarea Cazinoului.

În luna octombrie a anului trecut, aleșii Consiliului Local al Municipiului Constanța s-au reunit în cadrul unei ședințe ordinare, unul dintre cele mai importante proiecte vizând soarta Cazinoului Constanța. Mai exact, consilierii locali ai municipiului Constanța au aprobat proiectul de hotărâre privind transferarea Cazinoului din administrarea Consiliului Local în administrarea Companiei Naționale de Investiții.

"Acest transfer va avea loc provizoriu, până la reabilitarea Cazinoului, după care el se va reîntoarce în administrarea Consiliului Local. Am luat această decizie în urma unei discuții cu vicepremierul Liviu Dragnea, deoarece, dacă am fi reparat cu bani de la bugetul local, ne-ar fi sărit constănțenii în cap, ar fi spus că puteam face altceva cu atâția bani. Mai bine cu aproape 10 milioane de euro, cât costă investiția, aș putea construi blocuri pentru sărmani sau alte lucruri pentru constănțeni. Așa că dăm Cazinoul către Compania Națională de Investiții și, după ce va fi reparat, el va reveni în subordinea Consiliului Local Constanța. Deocamdată, nu știu ce destinație va avea clădirea, vom vedea pe parcurs, măcar să fie reabilitată, să nu se schimbe guvernul, sau chiar dacă se schimbă, cei care vin să fie de acord cu reabilitarea care prevede costuri de 10 milioane euro pentru reabilitare și alte câteva mii de euro pentru dotare", declara primarul Radu Mazăre la timpul respectiv. 

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Laura
19 ianuarie 2015
Rusine, Cuget Liber!

V-ati PeZeDizat complet.

mielutu
19 ianuarie 2015
iar avem praf in ochi

nu sunt carcotas,dar, edificiul fiind in patrimoniul Romaniei, era firesc ca odata si odata sa se ocupe cineva de el. mazare a incercat o mie de smecherii ca sa puna mana pe el. nu i-a mers de data asta. problema este cum se poate ca o primarie sa abandoneze un astfel de monument 15 ani ?! primarul cu creier cat un bob de mazare a socotit cate zeci de milioane de euro a pierdut constanta? nu o sa fie gata, restaurat, inainte de 2020! cand reabilitarea unei prapadite de sali a cinemaului republica are o intarziere de 1 an, dupa 10 de abandon,trebuie sa fim tampiti sa credem ca acest monument o sa fie gata in 2 ani. intredati-l pe pictorul George Firica cat timp a avut nevoie numai pt refacerea picturii interioare la ultima renovare. toti imbecilii din banda de talhari a primariei si-au batut joc de un oras dublu milenar ..traim in singurul oras din tara care nu are centru. sper ca DNA-ul sa nu adoarma si sa rasplateasca banda talharilor asa cum merita.

SEVER
19 ianuarie 2015
VIORICA ROSCA

ROSCATO, TU ORI AI PIETRIS IN LOC DE CREIER, ORI ESTI RETARDATA, ORI AI O MARE DATORIE FATA DE FAGADAU. NU VAD ALTA EXPLICATIE LA ENTUZIASMUL FATA DE PERSOANA SUS AMINTITA. CU TINE PE O INSULA PUSTIE M-ASI SATISFACE SINGUR.

ath
19 ianuarie 2015
Rusine, Cuget Liber!

Urmaresc cu atentie fenomenul Decebal Fagadau.Campania electorala pentru alegerile locale din 2016 a inceput cam de la sfarsitul verii anului 2013.Semnalul a fost dat de IPS Teodosie (in 2013) care se pozeaza alaturi de Decebal Fagadau(campanie electorala mascata,Biserica face politica).Decebal Fagadau este un fel de buton de panica pentru PSD-ul local.Decebal Fagadau este garantia zilei de maine pentru rechinii Constantei.Asta este explicatia fenomenului Decebal Fagadau.Cuget Liber s-a angajat si el(pe bani sau fara bani) intro campanie de spalare a imaginii administratiei PSD din Constanta.Au aparut si laudacii locali:"Ma bucur tare!!! Respect maxim ptr dl Fagadau ! Un om de o reala valoare !".Daca Fagadau nu e,nimic nu e.Fagadau e-n toate,e-n cele ce sunt si-n cele ce maine vor rade la soare.Decebal Fagadau,aceeasi Marie cu alta palarie.Va recomand sa urmarti si dvs.fenomenul Fagadau.Subiectul ramane deschis.

Mihai
19 ianuarie 2015
Cazino

Orasul nu are centru ca nu prea a fost oras. Era un amarat de satuc pescaresc care odata cu alipirea Dobrogei la Romania a inceput sa capete importanta si s-a transformat in oras. Tot ce era Constanta era in Peninsula unde centrul era reprezentat de Piata Ovidiu, in mod logic asezata in fata primariei de atunci, actualul muzeu de istorie. Ulterior Constanta s-a dezvoltat si s-a unit cu satele limitrofe care au devenit in present cartierele "centrale". In epoca comunista planurile urbanistice nu prevedeau nici o piata in sensul occidental al termenului in care piata este descrisa ca un loc deschis, de adunare, in care vanzatori de diverse produse, artisti care prestau pt public, etc se intalneau. In schimbul pietelor au fost dezvoltate complexe comerciale in care erau disponibile toate produsele necesare traiului.

Răspuns la: iar avem praf in ochi
Adăugat de : mielutu, 19 ianuarie 2015
nu sunt carcotas,dar, edificiul fiind in patrimoniul Romaniei, era firesc ca odata si odata sa se ocupe cineva de el. mazare a incercat o mie de...
Mihai
19 ianuarie 2015
Cazino deschis tot anul

Deci ii da cuiva in minte sa puna incalzire prin pardoseala? E mai scumpa dar nu trebuie sa dai gauri pt conductele de apa, nu trebuie sa stabilesti locuri pt calorifere si nu trebuie sa ai la subsol spatiu pt centrala termica Doar sa montezi niste cabluri, sa supradimensionezi sistemul electric care banuiesc ca oricum e deposit.

Burebista
19 ianuarie 2015
Completare la Rusine, Cuget Liber!

Acest Decebal Fagadau, mana stanga a lui Mazare (ca dreapta e ocupata de Nicusor), e un viitor posibil candidat la primarie, daca actualul primar nu va mai avea priza la public, sau daca Justitia il va trece pe linie moarta. Deci sa nu ne miram daca o sa apara ca un iepuroi scos din jobenul PSD-ului, la localele de la anul. Prin metoda pasilor marunti e adus in fata, e catalogat ca un bun gospodar, ca un bun edil etc.. nefiind implicat in nici un scandal. El nu e si nu o sa fie decat o marioneta.

Răspuns la: Rusine, Cuget Liber!
Adăugat de : ath, 19 ianuarie 2015
Urmaresc cu atentie fenomenul Decebal Fagadau.Campania electorala pentru alegerile locale din 2016 a inceput cam de la sfarsitul verii anului...
mielutu
19 ianuarie 2015
mihai

mestere esti un triplu incult. pune mana si vezi foto ale ctei intre 1880 si 1980, mai procura si citeste " constanta o aventura europeana" a dnei dr pauleanu .vorbesti tampenii de dragl de vorbi. ma intreb din ce catun de trogloditi moldoveni ai venit.....?LA BIBLIOTECA MESTERE!!!

maidanezul vigilent
19 ianuarie 2015
DL. MIHAI

BA ,CAZINOUL A AVUT INCALZIRE CENTRALA DE LA ORIGINE.

Mihai
19 ianuarie 2015
mielutu

"În 1865, când flota anglo-franceză pornită spre Crimeea împotriva Rusiei, poposește aici pentru a lua apă și merinde (carne de oaie), Constanța se întinde numai pe peninsulă, la sud-est de actuala stradă Negru-Vodă; la nord-vest de această limită erau stâne, mori, pășuni și vii. În oraș locuiau pescari greci, lipoveni și turci, negustori și meșteșugari greci, români, turci, armeni, evrei și maltezi, oieri români și tătari, grădinari români, bulgari și găgăuzi. Dominația turcă a luat sfârșit după Războiul de Independență al României, când, prin decizia Congresului de la Berlin de la 1878, Dobrogea a devenit o parte a statului român. După 1878, populația românească a sporit semnificativ odată cu sosirea armatei, administrației, învățământului și marinei române[22]."

Răspuns la: mihai
Adăugat de : mielutu, 19 ianuarie 2015
mestere esti un triplu incult. pune mana si vezi foto ale ctei intre 1880 si 1980, mai procura si citeste " constanta o aventura europeana" a dnei dr...
18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3288 secunde