Galerie FOTO. Cum se va transforma zona istoric─â a Constan╚Ťei: cl─âdiri renovate, t├órguri ╚Öi zg├órie nori

3846
12
r Noul PUZ al zonei istorice va reglementa at├ót modific─ârile urbanistice, c├ót ╚Öi tipurile de activit─â╚Ťi ce se vor desf─â╚Öura aici

L─âsat─â ani de zile ├«ntr-o nep─âsare total─â, zona istoric─â a Constan╚Ťei a supravie╚Ťuit numai datorit─â prestigiului ╚Öi cl─âdirilor care se reg─âsesc ├«n aceast─â zon─â c─âutat─â de turi╚Öti. Reabilitarea din ultimele luni a venit aproape ├«n ultimul moment, dar a reu╚Öit s─â schimbe fa╚Ťa ponosit─â a Peninsulei. Cu un foarte mare poten╚Ťial turistic, dar ╚Öi reziden╚Ťial, zona istoric─â are nevoie ├«ns─â de un plan foarte clar de dezvoltare pentru urm─âtorii ani.

Prim─âria Constan╚Ťa a realizat deja un Plan Urbanistic Zonal pentru Peninsul─â, care a ╚Öi fost supus dezbaterii ├«n anul 2013. Au fost atunci multe voci care au comb─âtut planurile de a ridica blocuri turn pe falez─â. ├Äntre timp, PUZ-ul a fost blocat de autorit─â╚Ťile locale, pe fondul reabilit─ârilor realizate ╚Öi se pare c─â va mai suferi modific─âri. "Propunerea respectiv─â a fost supus─â dezbaterilor, dar, evident, el nu era ├«ntr-o form─â final─â. Noi ╚Ťinem cont de toate argumentele care sunt clare. De aceea, nu am gr─âbit lucrurile, pentru c─â nimeni nu se a╚Ötepta la un asemenea impact al proiectelor f─âcute de noi", a declarat, pentru "Cuget Liber", viceprimarul Decebal F─âg─âd─âu, care a ini╚Ťiat programele de reabilitare cu fonduri europene derulate, ├«n prezent, ├«n Peninsul─â.

"Vom reglementa chiar ╚Öi tipul de muzic─â ce se va c├ónta ├«n pia╚Ť─â!"

Potrivit acestuia, zona istoric─â trebuie s─â aib─â o dezvoltare unitar─â, at├ót ├«n ce prive╚Öte imobilele vechi, c├ót ╚Öi activit─â╚Ťile economice, culturale ╚Öi de petrecere a timpului liber. "Nu vreau ca prin noul PUZ noi s─â cuprindem doar modific─ârile din punct de vedere urban, ci s─â prevedem ╚Öi modul de via╚Ť─â din aceast─â zon─â. De exemplu, pe strada Titulescu va fi prev─âzut concret c─â vor exista cinci puncte de v├ónzare, un anticar, unul pentru suveniruri, altul pentru produse handmade, altul pentru fotografii ╚Öi a╚Öa mai departe. Vreau s─â vin din start ╚Öi s─â reglez toate aceste lucruri. Vom reglementa chiar ╚Öi tipul de muzic─â ce se va c├ónta ├«n pia╚Ť─â", a mai ad─âugat Decebal F─âg─âd─âu.

T├órg de flori ╚Öi t├órg de colec╚Ťionari, ├«n Pia╚Ťa Ovidiu

├Än ce prive╚Öte modific─ârile urbanistice, acestea vor viza ╚Öi reabilit─ârile imobilelor de importan╚Ť─â istoric─â, care, ├«n prezent, sunt l─âsate ├«n paragin─â sau ├«n conservare. "├Än prezent, s-a ├«nmul╚Ťit num─ârul solicit─ârilor celor care doresc s─â investeasc─â ├«n restaurarea ╚Öi reconfigurarea imobilelor existente. De exemplu, Casa Zambaccian tocmai ╚Öi-a schimbat proprietarul, iar noul proprietar vrea s─â o refac─â. La fel ╚Öi Vila ╚śu╚Ťu, care urmeaz─â s─â fie restaurat─â", a explicat viceprimarul Constan╚Ťei. Acesta ne-a mai spus c─â toate solicit─ârile trebuie incluse ├«n noul PUZ. "Vrem ca, de exemplu, patru week-end-uri pe an s─â avem ├«n Pia╚Ťa Ovidiu, un t├órg de flori sau T├órgul colec╚Ťionarilor. PUZ-ul trebuie s─â reglementeze toate aceste activit─â╚Ťi, dar ╚Öi ce este interzis sau ce necesit─â autoriza╚Ťie", a completat Decebal F─âg─âd─âu.

Turnuri de 30 de etaje, pe falez─â

Vechiul PUZ prevedea ridicarea de cl─âdiri ├«nalte, at├ót de apartamente, c├ót ╚Öi de hoteluri. "Analiza situa╚Ťiei actuale a pus ├«n eviden╚Ťa existen╚Ťa unor elemente de reper la nivelul siluetei Peninsulei, care marcheaz─â dou─â din cele patru col╚Ťuri ale zonei, cl─âdirea Camerei de comer╚Ť ╚Öi Catedrala Sfin╚Ťii Apostoli Petru ╚Öi Pavel, respectiv centrul acesteia, cl─âdirea Muzeului de Istorie ╚Öi Arheologie ╚Öi minaretul Moscheii din Pia╚Ťa Ovidiu. Se propune completarea sistemului de repere cu patru accente ├«nalte de maxim P+30", se ar─âta ├«n vechiul PUZ.

Cei patru gigan╚Ťi ar fi trebuit s─â fie amplasa╚Ťi astfel: doi la intersec╚Ťia str. Traian cu Bd. Tomis, ├«n vecin─âtatea sediului nou al Palatului Justi╚Ťiei, unul pe strada Remus Opreanu, "├«n vecin─âtatea hotelului Palace ╚Öi a Comandamentului Marinei Militare, l├óng─â hotelul neterminat, propus ca ╚Öi accent vertical ├«n PUZ-ul precedent", iar al patrulea "la baza versantului spre plaj─â, un pic mai la nord de strada Aristide Karatzali". "Aceste accente vor fi secondate de o serie de cl─âdiri turn, amplasate ├«n zona plajei Modern. Se va marca astfel conturul Peninsulei ╚Öi la nivelul cadrului construit, ├«n perspectivele ce se deschid asupra zonei", se mai arat─â ├«n document.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorit─â : 1 2 
bebe
27 octombrie 2014
sunt alegeri !

Ni se spune orice, numai sa ias─â cine trebuie. Promisiuni electorale si at├ót. Pe fata au condi╚Ťionat totul, pana si subven╚Ťia la c─âldur─â. Totul depinde daca iese diavolul ro╚Öu. Asta e amenin╚Ťare, ╚Öantaj si manipulare. Da Doamne sa nu ias─â ciuma ro╚Öie la preziden╚Ťiale !!!!!!!!!! A╚Ötept s─â-mi bloca╚Ťi iar IP-ul, ca sa ├«ngr─âdi╚Ťi si libertatea la exprimare, daca nu avem acelea╚Öi opinii, ca va pricepe╚Ťi la cenzura !

sever
27 octombrie 2014
bezna edililor

cand am citit titlul articolului am fost aproape fericit, dar avansand in lectura constat ca totul se margineste la a bate apa in piua, bla, bla, bla si "se pare". se vorbeste de o eventuala renovare a doua cladiri marginase si de ,culmea, niste expo de flori odata pe an. reglementarea muzicii, halucinant. nimic despre cele 70% din imobile in stare de ruina .un discurs tipic comunist cu o sa facem, dar ce ,cand si cum nu se stie. domnul vice primar si toata gasca ar trebui sa stie ca in lumea civilizata din vest la care ne uitam si ne minunam, o proprietate se confisca de primarie daca este neintretinuta sau abandonata timp de 5 ani. incapabilii din primarie arunca un zvon de 2,3 ori pe an cu acelasi subiect pentru a calma spiritele si a prosti prostimea (pneonasm voit). de 10 ani constantenii sunt prostiti cu reabilitarea cozinoului . nimic. adevarat ca acum avem o faleza reabilitata cu banci sa putem sa privim in liniste ruina . casa cu lei ,o alta capodopera de arhitectura, apartine azi(nu se stie prin ce mister) celui mai bogat om din oras. este aproape o ruina iar acest proprietar care o poseda nu intreprinde nimic pt conservare. o fi avand el bani dar trebuie sa fi total neavizat sa ai o astfel de bijuterie si sa o lasi in ruina. si asa cam toata peninsula.

europeanu
27 octombrie 2014
puzul banditilor care capuseaza Constanta mea

daca vreti sa vedeti cum a lucrat abc val in piata Ovidiu,dupa ce i-a dat spaga groasa hotului de mazare va rog sa o luati in plimbare prin spatele parcarii pe care era hotelul Victoria.Uitandu-te pe valea inspre portul Tomis,in afara de gunoaiele nelipsite din tot orasul secaturii de mazare,veti observa si tone de moluz ramase din asa-zisa renovare a pietei.Iar fraierilor le trebuie muzica.Sictir hotilor mincinosi !

Mine
27 octombrie 2014
Reglementari ...

Citez din spusele domnului viceprimar : "Vom reglementa chiar ╚Öi tipul de muzic─â ce se va c├ónta ├«n pia╚Ť─â", Alo ! Domnu ' , e ridicol ce afirmati , poate atzi vrut sa spuneti volumul . Oricum , va multumesc , am ras cu lacrimi ..... Si ruinele ? Hahahahahaha .

mielutu
27 octombrie 2014
terminus

MR. MAZARE USCATA, ca sa nu o mai lungim, sa o spunem scurt: tu esti terminat cu sau fara Ponta. fara ptca dosarele merg inainte,cu ptca ala jigodie cum este stie ca daca ar ajunge la Cotroceni trebuie sa se dezbare de oameni de genul tau daca vrea sa fie luat in serios de Europa. deci esti la sfarsitul drumului tau cu gropi si noroi .

ath
27 octombrie 2014
Decebal,fiul lui Ramses

Ramses,primul faraon al Constantei,a domnit de la anul 1 pana la anul 14(anul 14 pe stil nou,corespunde cu anul 2014 pe stil vechi).Istoria Tomisului incepe cu Ramses Demolatorul si se termina cu Decebal Investitorul.De la taticul lui,Decebal a mostenit finetea limbajului.Pe intelesul nostru,limbajul lui Decebal este un limbaj de smecher menit sa ne impresioneze.De exemplu,centrul istoric are o SILUETA marcata de "existenta unor ELEMENTE DE REPER". Inteleg ca Peninsula are o silueta istorica cu repere marcante.(..!!!!.) Primul REPER al SILUETEI este Camera de comert.Camera de comert este un reper pentru ca are "flux financiar" de la dezvoltatori.Catedrala,Muzeul de Arheologie si minaretul sunt alte trei SILUETE marcate de FLUXURI istorice sau religioase.Decebal fiul lui Ramses propune "completarea SISTEMULUI DE REPERE CU PASTRU ACCENTE INALTE".Nu va speriati.Pe limba faraonilor ACCENTELE VERTICALE sunt un fel de piramide cu 30 de etaje.ACCENTELE istorice "vor fi secondate" de o serie de ACCENTE moderne din otel si sticla amplasate in zona Modern.Documentul lui Decebal are un accent de cocalar.Pentru asa viziune inteleapta,domnul Decebal primeste din partea mea o "parabola mai din popor.Asa-mi zicea tata cand faceam cate o prostie" (Mazare,catrenul 666)..........Salvati Constanta ! Salvati centrul istoric ! Salvati Tomisul milenar ! Arhitectii si arheologii,daca au nevoie de noi,rog sa ne invite la o "plimbare" pasnica in parcul Primariei Constanta.A venit vremea sa ne spunem cuvantul.

gogu
27 octombrie 2014
prosteala

sa inteleg ca, dupa ce santierul pentru reabilitarea unor stradute si trotuare a paralizat peninsula 3 ani, ridicarea "zgarie-norilor" si a ceea ce promite fagadau va dura 15 ani de suferinta si mizerie in zona. dupa care se va mai lucra pt inca 3 ani pt reabilitarea strazilor si trotuarelor ca, deh, pana la finalizarea lucrarilor se vor degrada.

Relu
27 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: relugrigore@gmail.com

Zizi
27 octombrie 2014
Vrajeala

Bai Relu(sau ce nume iti vei da) mesajului asta al tau, prin care iti faci reclama in mod abuziv, si pe care il ai scris undeva si ii dai doar copy/paste, ti-l voi contra oridecateori ai sa-mi dau ocazia. Si eu pe al meu il am scris undeva. Si eu ii dau copy/paste ca si tine. MESAJ CATRE CONSTANTENI: OAMENI BUNI, NU VA LUATI DUPA MESAJ. E O MINCIUNA CARE ASCUNDE MULTE ESCROCHERII. DACA AR FI O FIRMA SERIOASA, AR ALEGE ALT MOD DE A FACE RECLAMA. SE BAZEAZA PE DISPERAREA OAMENILOR SARACI DE A AVEA O VIATA MAI BUNA. GANDITI-VA DE 10 ORI INAINTE DE A DA CURS UNEI ASTFEL DE OFERTE. AVEA O VIATA MAI BUNA. GANDITI-VA DE 10 ORI INAINTE DE A DA CURS UNEI ASTFEL DE OFERTE.

R─âspuns la: Cele mai sigure locuri de munca!
Ad─âugat de : Relu, 27 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au...
Replica Hermes Bags For Sale
30 octombrie 2014
Replica Hermes Bags For Sale

Galerie FOTO. Cum se va transforma zona istoric─â a Constan╚Ťei: cl─âdiri renovate, t├órguri ╚Öi zg├órie nori | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Hermes Replicas China Replica Hermes Bags For Sale http://www.seguendoulisse.it/Public/temp/hermes-online/replica-hermes-bags-for-sale-4761.asp

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorit─â : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4242 secunde