Primăria Constanța scapă de Cazino. Iată soluția salvatoare!

1940
6

Articole de la același autor

Aleșii Consiliului Local al Municipiului Constanța s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii octombrie, începând cu ora 12.00, la Complex hotelier "Malibu" din stațiunea Mamaia.

Pe ordinea de zi, s-au aflat 36 de proiecte de hotărâre, însă niciunul dintre acestea nu a fost inițiat de primarul Radu Mazăre, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum, de 14 ani de când este edil al municipiului Constanța. Întrebat de jurnaliști care este motivul pentru care a apărut o asemenea situație, el a anunțat că procurorii au mai întocmit încă două dosare pe numele său, unul dintre acestea vizându-i și pe consilierii locali.

"Nu am mai inițiat niciun proiect de hotărâre, toate proiectele aflate pe ordinea de zi fiind inițiate de viceprimarii Decebal Făgădău și Gabi Stan, deoarece îmi este frică de procurori. Nu mai semnez nimic, nu mai inițiez niciun proiect de hotărâre și nu mă mai întâlnesc cu niciun investitor, ca nu cumva procurorii să mă mai acuze de ceva. Și nici nu mai am timp să fac și altceva, fiindcă tot timpul stau cu avocații. Vreau să vă spun că, zilele trecute, am aflat că mai am două dosare penale.

Într-unul dintre ele sunt acuzat de vinderea unui teren acum 12 ani, iar în cel de-al doilea suntem acuzați, și eu și toți consilierii locali, că am subvenționat plata gunoiului și astfel am fi favorizat firma care colectează gunoiul din Constanța", a declarat primarul Radu Mazăre.

Revenind la proiectele aflate pe ordinea de zi, acestea au fost votate în totalitate de aleșii locali. Unul dintre cele mai importante a vizat soarta Cazinoului. Mai exact, consilierii locali ai municipiului Constanța au aprobat proiectul de hotărâre privind transferarea Cazinoului din Administrarea Consiliului Local în Administrarea Companiei Naționale de Investiții.

"Acest transfer va avea loc provizoriu, până la reabilitarea Cazinoului, după care el se va reîntoarce în administrarea Consiliului Local. Am luat această decizie în urma unei discuții cu vicepremierul Liviu Dragnea, deoarece, dacă am fi reparat cu bani de la bugetul local, ne-ar fi sărit constănțenii în cap, ar fi spus că puteam face altceva cu atâția bani. Mai bine cu 10 milioane de euro, cât costă investiția, aș putea construi blocuri pentru sărmani sau alte lucruri pentru constănțeni. Așa că dăm Cazinoul către Compania Națională de Investiții și, după ce va fi reparat, el va reveni în subordinea Consiliului Local Constanța. Deocamdată, nu știu ce destinație va avea clădirea, vom vedea pe parcurs, măcar să fie reabilitată, să nu se schimbe guvernul, sau chiar dacă se schimbă, cei care vin să fie de acord cu reabilitarea, care prevede costuri de 10 milioane euro pentru reabilitare și alte câteva mii de euro pentru dotare", a declarat primarul Radu Mazăre.

Pe de altă parte, edilul a spus că a renunțat la ultima variantă pe care o avusese de a căuta investitori pentru a reabilita Cazinoul, tot de frica procurorilor.

Totodată, pe lângă celelalte proiecte aprobate ieri, aleșii au mai decis și trecerea unui teren situat în zona Badea Cârțan către Compania Națională de Investiții, în vederea realizării unei săli polivalente cu bazin olimpic. 

Comentează știrea

ath
3 octombrie 2014
Are frica....

Am retinut ca primarul Mazare are frica de constanteni.("ne-ar fi sarit constantenii in cap...") Eu propun primarului Radu Mazare sa dea dovada de barbatie,cel putin o data in viata lui.Propun sa stabileasca o intalnire amicala cu cetatenii orasului,chiar in fata la Cazinou sau in Piata Ovidiu.Data si ora o stabileste el,important sa ne anunte in presa. Atinci sa-i vedem barbatia .Are curaj ? Din cate stiu, doi pensionari i-au administrat cate o lectie de barbatie,unul in piata si altul pe strada.Pensionari,primarule,ai auzit ? Si mai este ceva.Sa nu creada Mazare/candidatul PSD ca va scapa de o confruntare televizata cu contracandidatul lui(in 2016).Va avea de raspuns la multe intrebari.Ai curaj,primarule ? Iar noi ar fi bine sa ne infiintam Primaria Constantenilor.Primaria Constanenilor trebuie sa fie un fel de consiliu local aflat in exil.Era sa uit.Daca vrea sa afle ce parere au constantenii despre primar,rugati-l sa citeasca comentariile la adresa lui.Daca nu are timp,poate sa citesca comentariile din Telegraf,ziarul lui de suflet.

gogu
3 octombrie 2014
nu te vad bine

ATH, te citesc, dar nu te "vad bine". Si eu ca si tine, am comentat mult, diverse subiecte si mai acid ca tine si minunata redactie MI-A BLOCAT IP-ul, NU MAI AM VOIE SA COMENTEZ PE ACEST SITE !!! Multumesc Cuget Liber, care nu apreciaza cugetul liber al cititorilor sai, halal ! MI S-A SCARBIT DE VOI !! Asa ca draga ATH, vezi ce spui, baietii te urmaresc !

Daniel
3 octombrie 2014
pentru leguma ofilita

Nu, tembelule, constantenii ar fi fost multumiti ca banii lor sunt folositi intr-adevar pentru un lucru bun, pentru un simbol al Constantei, si nu pentru panarama si kitschul de extrem prost-gust din Mamaia, pentru cocini pentru tiganii care ne-au invadat orasul sau pentru pomeni (electorale sau nu) gen un pui, doi cartofi si altele asemenea. Asa trebuie folositi banii din impozite, pentru oras, dar mintea incetosata de alcool si "prafuri" a veneticului aciuat pe meleagurile noastre si cu care am fost pedepsiti de vreo 14 ani sa ne fie primar (apropo, ce primari a avut Constanta si ce nenorocire troneaza acum in fruntea orasului) este prea ingusta ca sa pricepa asta...si inca ceva, chiar credeti ca toate asa-zisele proiecte de hotarari pe care le-ar fi initiat panarama au fost ale lui ? are destui lingai care sa i le faca si apoi sa-si asume "meritele"...

Ioan
3 octombrie 2014
joburi

Locuri de munca absolut serioase! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

claudia
4 octombrie 2014
afacere

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

teodor
11 octombrie 2014
management

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6011 secunde