Cum au fost potoliți polițiștii de frontieră care amenințau cu proteste

1708
Cum au fost potoliți polițiștii de frontieră care amenințau cu proteste - cumaufostpotolitipolitistii-1414331651.jpg

Articole de la același autor

Nemulțumirile polițiștilor de frontieră din Constanța încep să-și găsească rezolvarea. În urma sesizările Sindicatului Național al Agenților de Poliție, publicate în repetate rânduri de ziarul "Cuget Liber", polițiștii de frontieră care lucrează pe nava vedetă a Gărzii de Coastă, "Ștefan cel Mare", vor fi pontați mai multe ore, iar cei care lucrează la Negru Vodă vor beneficia de decontarea transportului la și de la locul de muncă. 


"La data de 23 octombrie a fost emisă dispoziția inspectorului general al Inspec-toratului General al Poliției de Frontieră, nr. 20587, privind stabilirea timpului de lucru pentru personalul de pe navele care execută misiuni de supraveghere a frontierei maritime de lungă durată. Astfel, începând cu această dată, personalul care execută misiuni ce depășesc 24 de ore vor fi pontați cu 18 ore din 24, iar în intervalul rămas pot desfășura și alte activități, timpul lucrat suplimentar urmând a fi pontat conform înregistrărilor menționate în jurnalul de la bordul navei. (…)


Menționăm că pe parcursul negocierilor avute atât cu Garda de Coastă, cât și cu IGPF am folosit denumirea unei nave, aceasta fiind folosită doar ca exemplu, chiar dacă personalul sau comandantul acesteia nu au făcut niciun demers special către organizația noastră.


O altă victorie obținută pe calea dialogului, prin implicarea Biroului Executiv Central al Sindicatului Național al Agenților de Poliție constituie obținerea din partea angajatorului a asigurării transportului la și de la locul de muncă pentru polițiștii care lucrează la Negru Vodă, respectiv între localitate și frontieră. Chiar dacă această problemă a fost rezolvată ca urmare a demersurilor făcute de Sindicatul Național al Agenților de Poliție, de acest drept vor beneficia toți lucrătorii acestui punct, indiferent de apartenența lor sindicală.


Solicităm conducerii IGPF și Gărzii de Coastă să continue activitățile de dialog social începute cu organizația noastră, le mulțumim pentru receptivitatea și interesul de care au dat dovadă în rezolvarea problemelor și sperăm să ne respectăm reciproc în continuare și să reușim să identificăm cât mai multe soluții la problemele oamenilor", se arată în comunicatul transmis de liderii sindicali. Reamintim că, săptămâna trecută, polițiștii de frontieră amenințau cu organizarea de proteste în fața Gărzii de Coastă, acuzând că reprezentanții instituției nu ar fi făcut demersuri pentru soluționarea nemulțumirilor angajaților. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.638 secunde