REFERENDUMUL a picat!

5729
41

Prezența la vot în județul Constanța a fost sub 50%, conform datelor preliminarii, consultarea populară organizată de Nicușor Constantinescu fiind astfel lovită de nulitate. Scrutinul a ridicat încă de la început numeroase semne de întrebare, de la oportunitatea lui până la modul de organizare, FRAUDA fiind cuvântul de ordine. Prefectul Claudiu Iorga Palaz și președintele PDL Constanța Christian Gigi Chiru au anunțat că vor face plângeri penale împotriva membrilor BEJ, care au prelungit de la sine putere ora de desfășurare a votului. Așteptăm ca președintele CJC Nicușor Constantinescu să explice de unde vor fi recuperate cele 20 miliarde de lei vechi, atât cât a costat simulacrul de referendum.

La referendumul de ieri au fost așteptați la urne 631.838 de cetățeni cu drept de vot care trebuiau să răs-pundă cu DA sau NU la întrebarea: "Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Constanța?"
Pentru ca scrutinul să fie validat era nevoie ca jumătate plus unu din numărul total de constănțeni cu drept de vot să se prezinte la urne. La acest scrutin au fost tipărite aproape 700 de mii de buletine de vot și au fost distribuite 2.060 de ștampile cu mențiunea "votat", 515 ștampile de control și 500 de mii de timbre autocolante.
Cu toate acestea, constănțenii nu s-au lăsat păcăliți de intoxicările venite din partea PSD Constanța în care oamenilor li se spunea că își vor face buletinul la Focșani sau permisul la Buzău și au preferat să-i taxeze pe cei care îi iau de fraieri neprezentându-se la urne.
Așa se face că, prezența mică la vot s-a văzut încă de la primele ore ale dimineții continuând pe tot parcursul zilei. Drept urmare, la orele 19.00, prezența la vot în județul Constanța era de aproximativ 39%. În momentul în care au realizat că referendumul nu ar fi validat din cauza procentului mic care nu ar fi putut fi majorat până la ora 20.00, membrii Biroului Electoral Județean au decis să prelungească votarea cu încă o oră, deși în Legea 3/2000 se precizează clar că alegerile se încheie la ora 20.00.
La scurt timp de la luarea acestei decizii și transmiterea ei către secțiile de votare, deputatul PDL Maria Stavrositu s-a prezentat la sediul BEJ.
Ea a dorit să afle pe baza cărei legi s-a luat hotărârea de prelungire a referendumului de la ora 20.00 la ora 21.00, moment în care repre-zentanții BEJ i-au înmânat o copie a deciziei.
"Este o ilegalitate ceea ce se întâmplă. Observ că nu se mai respectă legile, nu se mai respectă Constituția atâta timp cât unii pot lua decizii de capul lor", a declarat Maria Stavrositu.

"Nicușor Constantinescu se bucură ca Geoană"
Cu toate că referendumul a fost prelungit cu o oră, rezultatul final nu a fost cu mult schimbat. Potrivit numărătorilor paralele efectuate atât de PSD cât și de PDL, prezența la vot s-a situat undeva în jurul procentului de 43%. De asemenea, mulți președinți de secții de votare nu au așteptat ora 21.00 pentru a închide urnele, la ora 21.05 ei fiind deja la BEJ cu buletinele în saci.
Pe de altă parte, funcționarii de la CJC au fost chemați de acasă pentru a prelua sacii cu buletinele de vot veniți de la secțiile de votare deoarece angajații de la Statistică au refuzat să fie părtași la acest refe-rendum privat.
La închiderea urnelor la ora 21.00, inițiatorul acestui referendum, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constanti-nescu, se declara mulțumit. "Din punctul meu de vedere referendumul va fi validat deoarece ne vom raporta la ultimul recensământ din care a reieșit că suntem mai puțini cu 50.000", a spus Nicușor Constantinescu.
În schimb, colegii de partid din PSD nu erau de aceeași părere și, pentru a nu-și supăra șeful, declarau sub protecția anonimatului că referendumul nu este validat din cauza procentului mic.
"Prelungirea referendumului cu încă o oră este ilegală și, pentru acest lucru, le voi face plângere penală membrilor Biroului Electoral de Circumscripție Județean care au luat această decizie. Din datele pe care le dețin, referendumul nu îndepli-nește condițiile pentru a fi validat deoarece nu a depășit 45 %. Cred că Nicușor Constantinescu se bucură la fel ca Geoană", a declarat prefectul Claudiu Iorga Palaz.
Nici reprezentanții PDL Constanța nu au fost mulțumiți de prelungirea cu încă o oră, a termenului limită de desfășurare a referendumului.
"Prin această hotărâre, Biroul Electoral de Circumscripție Județean a încălcat în mod flagrant prevederile Legii 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, ac-tualizată și republicată, care stipulează la art. 34 că scrutinul se va deschide la ora 8.00 și se va încheia la ora 20.00. Pe cale de consecință, Partidul Democrat Liberal va formula plângeri penale pentru membrii Biroului Electoral de Circumscripție Județean care au hotărât această gravă ilegalitate. Decizia de prelungire a duratei referendumului vine în completarea celorlalte acțiuni de fraudare pe care organizatorul acestuia le-a folosit pe întreg procesul de votare", a declarat președintele PDL Constanța, Christian Gigi Chiru.
La închiderea ediției, la sediul BEJ soseau reprezentanții secțiilor de votare, un rezultat final urmând să fie dat în cursul zilei de astăzi.



Comentează știrea

41 comentarii. Pagina 3 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 3 4 5 
lica
7 noiembrie 2011
muriti javrelor

cu tot cu porcusorul de constantinescu si pedofilul de mazare de gat. nu v+a iesit hienelor furtidagul si muriti.

George
7 noiembrie 2011
la fel de prost am trait o viata intreaga

Pfff.... Poate sa vina la conducere si unul ca Hitler pt ca noi tot la fel de prost traim. Am facut pana acum 1001 de schimbari si am tot votat si s-a schimbat din prost in mai prost. Daca nu ne duce capul atunci ne meritam cu totii soarta.

cetatean adevarat
7 noiembrie 2011
pentru nr.20

politrucule, ce bine te-ai descris in comment-ul tau... he,he,asta inseamna ca mai ai curajul sa te privesti in oglinda

con
7 noiembrie 2011
Ca de obicei suntem jigniti pt optiunea proprie

Stimabililor , cu ce drept emiteti ipoteze gratuite ? Daca am votat (unii dintre noi ) am facut-o ca sa ne exprimam opinia ( pro sau contra) . De ce considerati voi ca pareera vostra de anu va exprima votul eset mai corecta( a se citi superioara ) decat a noastra . Sunt dispus sa aduc argumente pt a-mi sustine parerea , voi aveti un singur argument pt a a nu vota ????? Sau faceti parte dintre cei care " nu au pe cine sa voteze " la parlamentare si prezinedtiale ???

Victor
7 noiembrie 2011
Basme de adormit pisicile!

Mah,asta de la 3 pana la 6!Te-a pus porcul ingrasat de craciun, de NC sa scri asemenea gogonele? Cati locuitori are Braila ca sa devina"capitala"de zona si cati Constanta?Tu chiar crezi ce scrii? Constanta va fi ,vrei nu vrei,crezi nu crezi,"capitala" acelei zone de sud sau sud-est cum probabil se va numi ea! Referendum a fost o lupta prosteasca a lui NC! Constantenii nu vor fi de acord cu denumirea regiunea Moldova ,dar nu cred ca vor avea ceva impotriva regionalizarilori!Constanta va ramane C-ta,buletinele se vor putea face si la Mangalia sau Merdgidia sau Cernavoda,etc. Si nimeni nu va mai merge la Constanta ptr.orice rahatel! Bine ca a iesit asa cum a iesit si constantenii au dovedit prin participarea lor,ca-n realitate au inteles rolul regionslizarilori! Asa ca,latra mai departe,ca steaua umflatului NC a apus de mult,dar niste tampiti ca tine inca nu au observat!

Mircea
7 noiembrie 2011
OPINII PERSONALE

Daca in Europa regionalizarea s-a facut cu cap si intr-adevar functioneaza,in Romania se doreste aceasta "regionalizare" sa se faca cat mai repede,fara un plan bine stabilit si fara a se face un eventual impact(cu eventualele consecinte) asupra desfiintarii acestor judete.Motivele sunt lesne de inteles(controlarea mai bine a acestor regiuni de catre PD-L in vederea fraudarii alegerilor de anul viitor).Nu vi se pare suspect ca bashinescu(n-am nici un respect pt acest tradator de tara,antiroman-este in stare sa ne vanda la unguri doar ca sa castige el alegerile) nu doreste REFERENDUM NATIONAL??Ce stat democratic e ala in care nu se face REFERENDUM NATIONAL,sa intrebi poporul roman daca este sau nu de acord cu aceasta "regionalizare"??Constanta nu va prospera odata cu "regionalizarea" asta din moment ce fondurile(taxele si impozitele noastre) se vor duce catre orasele mai mici si mai slab dezvoltate).Din contra,Constanta va merge spre regresiune.Exista pericolul dezmembrarii Romaniei,prin crearea unor ministate independente fata de puterea centrala de la Bucuresti,UNGURII DE-ABIA ASTEAPTA LUCRUL ASTA.PUTEREA CENTRALA TREBUIE SA RAMANA LA BUCURESTI,CHIT CA NE CONVINE SAU NU,PT RAMANEREA TARII INTREAGA. Cele declarate mai sus este strict parerea mea personala.

Mircea
7 noiembrie 2011
ALTE OPINII

Este mai usor sa fraudezi alegerile pe plan national de anul viitor(alegerile prezidentiale) daca aceasta "regionalizare" va reusi si totodata este mai greu sa fraudezi alegerile pe plan local(pt primari) daca se va pastra actuala Romanie structurata pe judete. TREBUIE SA EXISTE UN ECHILIBRU DE FORTE EGALE INTRE OPOZITIE SI PUTERE(INDIFERENT CINE VA FI LA GUVERNARE-CE PARTID),PE PLAN NATIONAL. ESTE GREU DE CREZUT CA VREUN PARTID VA REUSI SA CUPRINDA TOATA TARA IN FORMA SA ACTUALA(PE JUDETE). IN MOMENTUL IN CARE VOR EXISTA ACESTE REGIUNI,VA FI MULT MAI USOR PT UN PARTID SA ACAPAREZE TOATA TARA(SA O CONTROLEZE). IN MOMENTUL IN CARE UN PARTID VA REUSI SA CONTROLEZE TOATA TARA,ATUNCI O SA NE DUCEM DRACULUI CU TOTII(O SA VEDETI VOI MAFIE SI CORUPTIE ATUNCI)

Mircea
7 noiembrie 2011
CONCLUZII

CONSTANTA NU ARE NICI UN AVANTAJ PE PLAN POLITIC,SOCIAL,ECONOMIC PRIN ACEASTA "REGIONALIZARE"-PAREREA MEA LA ACESTEA SE ADAUGA SI ATACUL LA ISTORIA ACESTUI POPOR. FIECARE REGIUNE ARE ISTORIA EI.DE CE DRACU SA AMESTECI DOBROGEA CU MUNTENIA SI CU MOLDOVA?? DOBROGEA E DOBROGEA,MUNTENIA E MUNTENIA SI MOLDOVA E MOLDOVA. POATE CA VOI FI DE ACORD CU "REGIONALIZAREA" IN VIITORUL INDEPARTAT ,DAR NUMAI DUPA UN PLAN BINE PUS LA PUNCT,DUPA ANALIZA EVENTUALELOR CONSECINTE PRIVIND DESFIINTAREA JUDETELOR,DUPA O IMPARTIRE EFICIENTA(CU AVANTAJE PT TOATE REGIUNILE TARII) SI MAI ALES DUPA O DEZBATERE NATIONALA(DUPA UN REFERENDUM NATIONAL IN CARE POPULATIA SA FIE INFORMATA EXACT CUM VA FI IMPARTIREA,EVENTUALELE CONSECINTE SI INTREBATA DACA ESTE DE ACORD SAU NU CU "REGIONALIZAREA"). S-A TREZIT UN TEMBEL(BASHINESCU),SA IMPARTA EL TARA DUPA BUNUL LUI PLAC FARA UN REFERENDUM NATIONAL.AUZITI EXPRIMARE LA EL,SA SE IMPARTA IN 12,14 18 REGIUNI CATE VRETI VOI,DAR NUMAI SA SE DESFIINTEZE JUDETELE.PAI BAI TEMBELULE,CUM POTI TU SA AFIRMI SA SE TREACA LA DESFIINTAREA JUDETELOR CAND TU NICI MACAR N-AI UN PLAN BINE PUS LA PUNCT SI N-AI STUDIAT EVENTUALELE CONSECINTE PE CARE LE-AR PUTEA AVEA DESFIINTAREA ACESTOR JUDETE. EU N-AM MAI POMENIT UN PRESEDINTE ASA PROST,INCOMPETENT SI ANTIROMAN CA PRESEDINTELE BASHINESCU.

Bogdan,Constanta
7 noiembrie 2011
NU INTELEG CUM DE VA PROSTESC IN HALUL ASTA!(pt @22 in special)

Au trecut 22 de ani de la mascarada din decembrie '89 si voi, din pacate, n-ati inteles nimic ! Tot va autoiluzionati ca vine psd, vine usl, vine pdl, vin p.u....le si va scoate din rahat, va scapa de hoti, coruptie, hotie, mafie si foamete !!! Cum de puteti sa fiti atat de prosti incat sa credeti ca in romania exista alternanta la putere, cand de fapt nu exista decat o singura putere : cea a BANILOR ! Bani la care voi nu aveti acces, n-ati avut si nu veti avea in vecii vecilor !!! Voi pentru ei, cei ce va stapanesc destinele alternativ cate 4 ani, nu sunteti decat o masa de manevra anosta si diforma, de care ei isi bat joc in toate modutile posibile ! Unica lor bataie de cap este sa va tina in frau, sa nu va rasculati, sa va minta si sa va prosteasca zilnic in asa fel incat sa acceptati de buna voie sclavia pe care ei v-au impus-o de atatia zeci de ani ! Sa nu bagati de seama ca nu mai aveti fabrici, agricultura, pamanturi ... NIMIC ! Munciti ca niste sclavi pe propriile voastre pamanturi, dar pentru ei !!! basescu-constantinescu-mazare-iliescu-nastase-ponta-antonescu si toate celelalte lepadaturi ale acestei societati bolnave nu sunt decat niste lepadaturi ale aceluiasi sistem infect si pervers care v-a adus in starea in care va aflati in prezent, bineinteles la ordin jidanesc ! Jidanii i-au cumparat pe criptocomunisti si securisti cu banii vostri, lasandu-i sa va fure si sa va umileasca, IN SCHIMBUL DISTRUGERII STATULUI ROMAN!!!"(ASTA APROPO DE REGIONALIZARE=DEZMEMBRAREA ROMANIEI, prin crearea unor ministate independente fata de puterea centrala de la Bucuresti.)

Cristi
7 noiembrie 2011
ROMANIA ESTE CHIAR ATAT DE DEPARTE DE O DEZMEMBRARE TERITORIALA?

Romania este chiar atat de departe de o dezmembrare teritoriala?................Scris de Sorin Rosca Stanescu................ Voi raspunde la aceasta intrebare negativ. Din pacate, pericolul dezmembrarii teritoriale este nu numai actual, ci si mai mare decat oricand. Criza politica, care a fost deja declansata, poate genera anarhie, anarhia accentueaza disolutia institutiilor statului si, astfel, se creeaza conditiile propice dezmembrarii teritoriale. Voi argumenta, in cele ce urmeaza, teza conform careia, desi este membru al Uniunii Europene si NATO, Romania este extrem de izolata in plan extern. Desi suntem in doua mari aliante euro-atlantice, in mod paradoxal suntem lipsiti de aliati. In schimb, avem chiar in interiorul aliantelor euro-atlantice partizani ai scenariului dezmembrarii Romaniei. Istoric vorbind, Marea Britanie nu s-a dovedit vreodata a fi un aliat loial al Romaniei. Dimpotriva. Churchill, la Yalta, s-a facut vinovat de trecerea in mod cinic a Romaniei in zona de influenta sovietica. De altfel, puterile aliate ne-au refuzat statutul de stat participant la infrangerea Germaniei, desi Romania a facut mult, si cu multe sacrificii, pentru scurtarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Din aceasta perspectiva, nu putem spune nici ca Franta ori Statele Unite ar fi jucat vreun alt rol decat cel al Marii Britanii. In ceea ce priveste Germania, nu trebuie uitat faptul ca, in Primul Razboi Mondial, i-am fost inamici, iar in cel de-al doilea i-am fost aliati neloiali si, cu prima ocazie favorabila, i-am fost tradatori. Celelalte state din Uniunea Europeana sunt fie aflate, din punctul de vedere al pozitionarii Romaniei, in sfera de interes a uneia sau alteia dintre marile puteri, fie au motive particulare de a ne fi ostile. Cu Ungaria, Romania are un lung sir de conflicte, care este exclus sa nu fi lasat urme adanci, si in aceeasi situatie ne aflam in raport cu Bulgaria. Nici Austria, care si-a pierdut influenta din timpul vechiului imperiu, nu ne iubeste prea mult. Conjunctura politica ne-a determinat sa manifestam o atitudine cvasi-agresiva si fata de Serbia. Iar faptul ca, pana in prezent, Romania nu a recunoscut oficial existenta statului Kosovo, nu a inchis recenta falie dintre Romania si Belgrad. Iar in afara Uniunii Europene, in vecinatatea proxima, exista Ucraina, cu care avem diferende multiple, inclusiv teritoriale, Republica Moldova, fata de care manifestam grave inconsecvente si, fireste, Rusia. Cu Rusia, pe langa conflictele grave petrecute de-a lungul istoriei, mai vechi si mai recente, avem si in ultimii 20 de ani nenumarate momente tensionate, in ultima vreme ele fiind provocate exclusiv de Bucuresti. Tot ceea ce a fost partial recuperat dupa decembrie ‘89, in materie de politica externa, a fost aruncat la cosul de gunoi, sub administratia lui Traian Basescu. In acest moment, in ciuda aparentelor, Romania este la fel de izolata cum era in cea mai neagra perioada a regimului Ceausescu. Si, in plus, am pierdut si parteneriatul cu China, cu statele arabe, africane si din America Latina. Sub aspect economic, harta Romaniei incepe sa se coloreze din ce in ce mai diferit. Investitiile straine sunt, in general, concentrate pe regiuni istorice. Iar bancile straine incep si ele sa se concentreze regional. Dincolo de pericolul reprezentat de secesiunea secuiasca si de nationalismul maghiar, dincolo de interesele unor state puternice, care pot fi contrare intereselor romanesti, a inceput sa se manifeste o tendinta extrem de periculoasa de dezmembrare din interior. Prin exacerbarea disolutiei institutiilor statului. SURSA: ZiuaDeVest

41 comentarii. Pagina 3 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 3 4 5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.287 secunde