"Reformele convenite cu FMI au îmbunătățit imaginea României"

77

Articole de la același autor

Situația din Ucraina a amplificat reticența investitorilor străini față de țările din regiune, însă România este poziționată mult mai bine decât aproape orice altă țară din regiune, întrucât a implementat multe din reformele convenite cu FMI, spune fostul ambasador SUA la București Mark Gitenstein.


"Chiar înainte de criza ucraineană erau îngrijorați, mai întâi de Europa, în al doilea rând de sud-estul Europei. Acum, cu Ucraina, sunt sigur, și am avut dovada când am vorbit cu oamenii, că sunt preocupați de implicațiile pe care le va avea pentru România. 


Pentru un investitor de peste ocean, care privește această regiune, toate aceste țări sunt băgate în aceeași oală. Un lucru nedrept, incorect, dar asta este vestea rea. Vestea bună este că România este mult mai bine poziționată decât aproape orice altă țară din regiune. În primul rând, pentru că ați implementat multe dintre reformele FMI, situația fiscală este destul de bună, nivelul datoriei este mic, creșterea PIB-ului este printre cele mai mari din UE, ceea ce e foarte impresionant", a afirmat Gitenstein, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TV.


El a răspuns, astfel, unei întrebări despre cum ar putea situația din Ucraina să influențeze imaginea României în fața investitorilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : Breaking news. ȘOCANT!
Pagina a fost generata in 1.0037 secunde