Regele Mihai I a rupt legăturile istorice și dinastice cu Casa de Hohenzollern

444
1
Regele Mihai I a rupt legăturile istorice și dinastice cu Casa de Hohenzollern - 2bf5ef0db60314375f37635f8f003587.jpg
La 145 de ani de la proclamarea principelui Carol I drept "domnitor al tuturor românilor", Regele Mihai I a anunțat că, începând de ieri, toate legăturile istorice și dinastice dintre Casa Regală a României și Casa Princiară de Hohenzollern iau sfârșit, se arată într-un document publicat în data de 10 mai, pe site-ul Casei Regale a României.
Regele Mihai I precizează că a decis ruperea legăturilor dinastice, luând în considerare "decizia iubitului nostru bunic, Regele Ferdinand I, de a conferi un caracter național și independent Dinastiei și Casei noastre Regale".
În document, se mai precizează că, "începând cu 10 mai, niciun membru al Familiei Regale a României nu va mai purta și nu va mai avea dreptul să poarte sau să folosească vreun titlu conferit (ereditar sau ad personam) de orice șef al Casei Princiare de Hohenzollern. Capul Casei Regale a României rămâne singura autoritate pentru aprobarea sau acceptarea oricărui titlu sau distincție".

Comentează știrea

redivivus
11 mai 2011
sandramaua regala

Intentia regelui Ferdinand I a fost compromisa de taticul lui Mihai Carol II care s-a dovedit piaza rea a țării,comportarea lui inca de cand era doar prinț ducând la surparea institutiei monarhice in România.Carol II a patronat hărtănirea țării,iar Mihai cel gângav a completat opera tatălui său,ducând țara în robia moscovită pentru doua decoratii si doua avioane.Anonim pana in 1990,Mihai și șandramaua sa regala sa vazut inzestrata cu averi imense,neafectate de criza pe care o suporta doar cetatenii.Istoria are legile ei. Toate dinastiile sfarsesc la fel,toate isi ilustreaza agonia prin acelasi tip de rege vicios sau cretin. Norocul si salvarea noastra va veni de la Duda, " principele" care se lauda ca a fost confirmat de casa de Hohenzollern pe care acum socrul sau o repudiaza.Stafia regala bantuie prin Romania sprijinita de politicianistii nostri iubiti care se lauda ca sunt progresisti si ultra-schimbisti.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8669 secunde