Regele Mihai, în Parlament

352
Regele Mihai, în Parlament - regelemihai71567000-1316523038.jpg
Regele Mihai va fi invitat în Parlament pe 25 octombrie, când împlinește 90 de ani. Invitația a fost făcută de PNL. Dacă, inițial, PDL s-a opus venirii Regelui în Parlament, se pare că aleșii democrat-liberali s-au răzgândit, propunerea fiind îmbrățișată, într-un final, de 203 parlamentari.

Parlamentul a aprobat, astăzi, propunerea liberalilor de a-l invita pe Regele Mihai, pe 25 octombrie, într-o ședință solemnă a Legislativului.

Decizia a fost luată cu 203 voturi "pentru", 3 "împotrivă" și 46 de abțineri.

Propunerea ca fostul suveran să se adreseze plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului în ziua în care aniversează 90 de ani a venit din partea liberalilor, însă PDL a respins-o.

Ulterior, se pare că aleșii din PDL s-au răzgândit. Prima voce democrat-liberală care a sărit în apărarea Regelui a fost cea a vicepreședintelui PDL Theodor Paleologu, cel care le-a bătut obrazul colegilor săi.

"Fac apel către colegii din grup să voteze și ei pentru invitarea Regelui Mihai. Este o chestiune de obraz, motivul invocat că Regele Mihai nu ar fi șef de stat nu ține", a spus, marți, Paleologu. Apoi a continuat, apreciind că invitarea Regelui în Parlament este "o chestiune de obraz, de întâlnire cu istoria noastră".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8749 secunde