Cosmin Băcilă a fost operat cu succes și ar putea fi externat joi

662
Cosmin Băcilă a fost operat cu succes și ar putea fi externat joi - 399051bacila513711600-1316522976.jpg
Cosmin Băcilă a fost operat marți, pentru fractura transversală de la oasele gambei stângi, starea lui este bună, de miercuri va începe recuperarea și peste șase luni și-ar putea relua activitatea sportivă, a anunțat Spitalul Elias, precizând că fotbalistul ar putea fi externat joi.

Cosmin Băcilă a fost operat la Clinica de Ortopedie a Spitalului Universitar de Urgență Elias, de o echipa de medici condusă de conferențiar doctor Horia Orban, șeful clinicii.

"Diagnosticul postoperator a fost de fractură transversă de ambe oase gamba stângă, pentru care s-a practicat osteosinteza centromedulară cu tije zăvorate dinamic. Operația a decurs bine, fără incidente, pacientul este în stare bună, stabil. Procedeul chirurgical folosit permite ambularea precoce și mersul cu sprijin", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu, citat de Mediafax.

Fotbalistul echipei Pandurii Târgu Jiu va începe miercuri recuperarea funcțională, pentru menținerea tonusului muscular. Procesul de recuperare va dura șase săptămâni și va fi asociat cu kinetoterapie pentru articulații. "În funcție de rezultatele controlalelor radiologice ulterioare procesul de recuperare va putea fi mai susținut", a mai spus medicul Valentin Calu.

El a precizat că dacă evoluția va fi favorabilă, fractura se va consolida peste trei luni, Cosmin Băcilă putând să își reia activitatea sportivă peste șase luni.

Cosmin Băcilă va fi externat "cel mai probabil peste două zile", a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.

Fotbalistul echipei Pandurii Târgu Jiu, Cosmin Băcilă, a fost transportat de urgență la spital după ce a suferit o accidentare gravă, duminică seară, la meciul cu Steaua, scor 2-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Băcilă a fost faultat dur de stelistul Florin Gardoș, în minutul 87. El a fost scos de pe teren cu ambulanța, jocul fiind întrerupt aproximativ șapte minute. Gardoș a fost eliminat după faultul comis asupra lui Băcilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Sport : Repetiție pentru Mondiale
Pagina a fost generata in 1.3867 secunde