Remus Cernea cere statului român să se implice în dezastrul din Siria

137
2
Remus Cernea cere statului român să se implice în dezastrul din Siria - remuscernea-1377623771.jpg

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Remus Cernea a adresat o scrisoare deschisă Președinției României, Guvernului și Ministerului de Externe privind situația din Siria. Parlamentarul solicită statului român să se implice, alături de Uniunea Europeană și NATO, în ajutorarea civililor din această țară și condamnarea regimului Bashar al-Assad. 

"Adresez Președintelui României rugămintea de a condamna în termenii cei mai categorici regimul criminal al lui Bashar al-Assad, pentru crimele împotriva umanității comise de către acesta. De asemenea, de a-l expulza pe ambasadorul sirian la București și a-l retrage, totodată, pe ambasadorul României la Damasc. Ambasada României va putea funcționa ulterior fără a fi reprezentată la nivel de ambasador.

Adresez Guvernului României rugămintea de a trimite ajutoare umanitare pentru taberele de refugiați sirieni din țările limitrofe Siriei. Au fost formulate până acum promisiuni în acest sens de către autoritățile române. Este momentul ca ele să și fie onorate. De asemenea, spitalele din România ar putea trata un anumit număr de copii răniți în Siria.

Adresez Ministerului de Externe român rugămintea de a angaja un dialog extins cu reprezentanții opoziției democratice din Siria, incluzând aici și minoritatea kurdă din Siria întrucât aceasta este, numeric, importantă, și controlează, deja, zone întinse din țară", se arată în scrisoarea deschisă formulată de Remus Cernea.

Comentează știrea

Damascianul
28 august 2013
Inainte,Cernea !

Chiar ar trebui ca Cernea sa adune voluntari si sa se deplaseze cu ei acolo,sa dea exemplul implicarii prin fapte,nu doar prin palavre.

Snowden
28 august 2013
S-a trezit si labarul...

A auzit si el la tv-ul bunica-sii ca Assad a folosit arme chimice si a pornit campania electorala...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5878 secunde