Scandal pe câinii maidanezi din Constanța. Deputatul REMUS CERNEA s-a încăierat cu MIRCEA SOLCANU!

3849
36

Articole de la același autor

Deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, a convocat, ieri, jurnaliștii la o conferință de presă la Biobază. Tema viza tratamentul aplicat câinilor fără stăpân din județ. La acțiune, au fost prezenți și iubitori de animale, precum și reprezentanții asociațiilor Save the Dogs and other Animals și ai Federației pentru Protecția Animalelor. 


Totodată, la fața locului a sosit și preotul de la biserica din curtea Căminului pentru Persoane Vârstnice, care era însoțit de mai mulți enoriași. Aceștia au început să-l tragă la răspundere pe Remus Cernea cu privire la inițiativa sa legislativă care privește Biserica. În cele din urmă, oamenii veniți cu preotul și iubitorii de animale s-au luat la ceartă, fiecare invocând beneficiile sau dezavantajele aduse de inițiativele lui Remus Cernea. Mai mult, reprezentanții firmei de pază de la Biobază nu l-au lăsat pe parlamentar să intre, deși acesta s-a legitimat pentru a dovedi că este deputat în Parlamentul României. 


În altă ordine de idei, prezent la acțiune, vedeta TV Mircea Solcanu a avut și el o discuție aprinsă cu deputatul Remus Cernea. "Primele două propuneri, ca Biserica să nu mai primească bani de la stat și cea cu Legea parteneriatului civil, au fost excepționale, dar nu știu cum ați reușit într-un scurt timp să le faceți praf. Câte interpelări ați avut în Parlamentul României referitoare la animale, punctual? Dumneavoastră vă faceți capital politic pe spatele acestor animale", i-a reproșat Solcanu lui Cernea.
 
"Este irelevant câte interpelări am avut în Parlament referitoare la animale. Ați venit să mă atacați la persoană, ați scris și acel articol mizerabil. Să știți că nu mă las, și parteneriatul civil va fi votat în Parlamentul României. Legea a fost depusă, urmează să ajungă în dezbatere la Senat. Așadar, dacă doriți să comentați ceva, haideți să vedem rezultatul votului", i-a răspuns Remus Cernea. 


El a mai precizat că, în privința câinilor comunitari, autoritățile din România se comportă, din nou, într-un mod deplorabil. "Sper ca acești câini să fie încă în viață, mă tem pentru siguranța lor, mă tem că au fost supuși unor acte de cruzime și poate că unii au fost omorâți deja. Astfel de atitudini sunt incalificabile. Problema principală a României nu sunt câinii fără stăpân, ci instituțiile fără stăpân, iar stăpânul instituțiilor este legea și statul de drept. Voi face toate demersurile necesare, voi vedea cum anume poate exista o formă de sancțiune față de comportamentul abuziv pe care l-am constatat, astăzi, aici", a spus deputatul Remus Cernea. 


În aceeași ordine de idei, după cum susține deputatul Remus Cernea, recent, mai multe organizații neguvernamentale au prezentat opiniei publice informații cu privire la faptul că, în ultimele zile, sute de câini au fost luați de pe străzi în mod brutal, au fost încărcați în mașini, ținuți în condiții improprii, iar despre soarta acestor câini nu se mai știe nimic. 


"Polemica este între cei care-și doresc o soluție rațională și eficientă a problemei și aceia care, prin metode brutale, barbare, încearcă să ucidă acești câini, aruncând o imagine deplorabilă, în plan intern și internațional asupra localităților lor. Deja există articole în presa internațională extrem de dure, în presa din Italia am văzut astfel de articole. Astfel de măsuri barbare pot afecta grav imaginea orașului. Nu cu brutalitate, nu cu măsuri sângeroase se poate construi o civilizație", a mai spus parlamentarul. 


De asemenea, Remus Cernea a mai menționat că pregătește un proiect de lege cu privire la gestionarea câinilor comunitari. "La acest proiect am lucrat împreună cu experți, împreună cu organizații neguvernamentale și împreună cu reprezentanți ai unora dintre autoritățile publice, un proiect de lege privind gestionarea câinilor comunitari. Proiectul de lege ar implementa o modalitate de rezolvare a acestei probleme la nivel național, astfel încât inițiative sângeroase de acest gen pe care unii primari se gândesc să le ia să fie imposibile", a mai declarat Cernea. 


Comentează știrea

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
admirator
17 iulie 2013
pai mai avem astfel de

proiecte revolutionare in legislatia referitoare la animalele fara stapin. In special caini... Din cauza lor s-au inmultit maidaenzii si au devenit o problema. Gogorita mediatizata de ong-urile promaidaenze, nu este adevarata. (Cainii au ajuns in strada din cauza demolarilor lui Ceasca.) In perioada Ceasca se euthanasia in draci. Drumurile erau goale. Problema a aparut de la legea Marinescu/Bideu, de acum mai bine de 10 ani, care interzicea eutanasierea si aducea intoarcerea "sterilizatilor" pe domeniul public. Este bine ca la proiectul noii legi, sa participle si reprezentanti ai victimelor agresiunilor maidaneze si ai ministerului sanatatii, care cheltuie enorm cu victimele muscate. (Ce merda se mionca? In 10 ani animalele vor dispare in mod natural, nesangeros... Se pare ca oamenii vor dispare in urmatorii 10 ani. In cel mai sangeros si dureros mod posibil: mincati de vii; sfasiati de boturile hulpave.) Aceasta initiativa dovedeste ca proiectul noii constitutii este total gresit. Daca fiecare parlamentar are initiative de acest gen si se prezint ala orice institutie de stat in control... Parlamentarii nu sunt Dumnezeu si nici deasupra legilor. Trebuie sa dea si ei socoteala pentru faptele lor. Principiul separatiei puterilor in stat trebuie respectat si garantat. Cei muscati trebuie sa cheme in judecata atit primariile, cat si ong-urile promaidanezi si politicienii care tradeaza oamenii pentru animale... Eh... acum vedeti pe cine alegeti, stimati constanteni? La mai mare!

noni
17 iulie 2013
cainii latra, Cernea trece

Ii se rupe tuturor de maidanezi sau victimele lor, ies prea multi bani din industria asta pt a i se pune punct. Sunt prognozate.sume colosale incasate de pe urma maidanezilor: tratamente, doctori, medicamente, mancare pt caini, ecarisaj, mancarea cumparata de toti distrusii care ii hranesc pe unde ii gasesc, etc. E vreunul nebun sa inchida robinetul cu bani ?????

ct
17 iulie 2013
cainii...

C.J Ct sa schimbe legea, sa nu poti avea caine la bloc fara acordul SCRIS al tuturor vecinilor,daca unul nu e de acord,nu poti tine caine la bloc; mizeria din jurul blocurilor o fac cainii de apart. nu maidanezii; taxa de habitat sa platesca si stapanii cainilor,un caine = o persoana la taxa ! platim taxe si impozite pt oras,pt parcuri( inexistente) parcari ( vai de ele) samd, nu pt caini !

PENTRU "ct"
17 iulie 2013
Sa nu poti avea

nici CRETINI "la bloc"! Cretini de copii, de adolescenti si de mosi care asculta muzica (manele cum altfel?!) care injura si tipa la orice ora, care stau ciorchini pe banci in parcuri de nu te poti plimba in voie... Traim intrun oras in care TAMPITII au pretentia ca trebuie sa faca LEGEA! Pai de ce TU, "CT" sa ai dreptul sa tii in casa sa zicem un plod cretin care tipa, se joaca cu mingea in casa de-mi zdruncina creierii si eu sa n-am voie sa tin un caine?! DE CE esti TU mai indreptatit ?! Plodul TAU e mai bun decat cainele meu?! EU pot sa-mi educ cainele, TU poti sa-ti tii in frau progenitura?! Din experienta mea vad ca numai neoamenii NU IUBESC ANIMALELE... Ori, altfel spus... tocmai animalele NU IUBESC ANIMALELE!!!!

Carmen
17 iulie 2013
Romania, vai de curu´tau

In Romania si mai ales in Constanta - cand vezi se se intampla cu bietele animale si cat de lipsit de suflet a ajuns sa fie romanul te intrebi unde va ajunge tara asta?? Din nefericire nu face nimeni nimic, fiecare isi da cu parerea dar nu se intampla nimic. Mazare isi vede de fufele lui din Mamaia, orasul arata cum arata si ce se intampla? NIMIC!!!! Am fost prin alte orase din Romania - in vestul tarii si asta este adevarul : cu cat mai aproape de vest, cu atat mai civilizati sunt oamenii si cu atat mai curate si ingrijite sunt orasele mari. Constanta - domnul cu mila - toate curvele si toate scursurile din tara s-au adunat acolo, iar cea mai mare scursura este Mazare. Mai mare rusinea ca dintr-un oras cu un potential urias cum e Constanta sa nu se faca nimic. In ceea ce priveste cainii - acolo vezi cata minte au oamenii - cei care nu au reusit sa faca ceva din viata lor au grija de cainii din oras, ii aduna sa-i chinuie, sa-i omoare dar fac temenele si se inchina de cate ori trec pe langa o biserica . MAI MARE SCARBA.....!!!! Nu sunt si cainii suflete de la dumnezeu? Ori poate ca mai bine ar trebui numiti CAINI cei care fac ce fac cu cainii adunati de pe strazile orasului vai de curu´lui asa zis "european". Adevarul este ca cine a putut pleca de acolo n-a plecat de la bine si frumos. Iar cine a ramas acolo nu o face de drag...........

Nastratin
17 iulie 2013
cand cainii fac

atitea victime umane, ar trebui sa va opriti din nesimtirea de a-i promova! Sociopatii care urla de dragul mancatorilor de merda umana (se stie care e viciul cainilor) si pun cainii (nu animalele) pe aceeasi treapta cu oamenii (ba si mai sus) ar trebui sa se gandeasca cum sa-si ceara scuze de la oameni. Insistenta lor denota ori nebunie permanenta in forma agravata,ori mega-demagogie, pentru a-si umple buzunarele cu banii murdari de sangele victimelor umane! Vad si o organizare tipica pentru demagogii organizati politic: se voteaza preferential ... Si uite asa, securizdele care au trecut la exploatarea financiara a maidanezilor, sprijina omul ce promoveaza homosexualitatea. Pai... daca sunteti cu ala, ce mai mincati merda de Dumnezeu? Nu stiti ca cei care iau numele Domnului in desert, sunt pedepsiti?

mama san
17 iulie 2013
esti dus cu pluta

si ce vrei, sa eutanasiem(Doamne Fereste) copiii si sa adoptam caini? nebunilor!

Răspuns la: Sa nu poti avea
Adăugat de : PENTRU "ct", 17 iulie 2013
nici CRETINI "la bloc"! Cretini de copii, de adolescenti si de mosi care asculta muzica (manele cum altfel?!) care injura si tipa la orice ora, care...
noni
17 iulie 2013
proasta comparatia

Pentru cei care cred ca un catel dragut este egal unui copil cretin, cum spune un distrus mai jos, i-l anunt ca sigur e cu capul. Cand un om deja pune pe aceeasi treapta un caine, inseamna ca e dereglat. Dar d c nu tineti si cai in casa, porci, gaini... traiesti cu animalele in casa, inseamna ca esti si tu un animal. Sunt tata a doi copii, sa ajung sa ma gandesc ca un cretin cu caine, i-mi considera mie copii cretini, e prea de tot. Copii cretini cred ca au fost cei care acum tin cainii in apartamente. Am si eu esemenea exemplare in bloc, o sa ii otravesc si ii duc la usile aparatorilor de canine si o s avem si liniste si curatenie. ZOOFILILOR !

ma-ta
17 iulie 2013
cu catelul

in casa la tine poti sa te iubesti cu catelul tau cat vrei dar cand iesi afara pune-i botnita si linge-i rahatul de pe jos ....

Răspuns la: Sa nu poti avea
Adăugat de : PENTRU "ct", 17 iulie 2013
nici CRETINI "la bloc"! Cretini de copii, de adolescenti si de mosi care asculta muzica (manele cum altfel?!) care injura si tipa la orice ora, care...
Aura
17 iulie 2013
O sa il parafrazez pe dl. Cernea

... ca sa evidentiez adevarata problema din tara asta - nu cainii maidanezi (care trebuie strapiti, din motive pe care nu le mai insir aici, incepand cu sanatatea umana): Mă tem pentru siguranța cetatenilor acestei tari, mă tem că au fost si vor fi supuși unor acte de cruzime și poate că unii au fost omorâți deja (prin lipsa asistentei medicale, prin inrautatirea conditiilor de trai etc.). Astfel de atitudini sunt incalificabile. Problema principală a României sunt instituțiile fără stăpân, iar stăpânul instituțiilor este legea și statul de drept. Trebuie sa sancționam comportamentul abuziv al alesilor contra cetatenilor statului roman.

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Scandal între șef și subaltern
Pagina a fost generata in 1.1044 secunde