Remus Cernea propune ca statul să nu mai dea bani la Biserică

222
4
Remus Cernea propune ca statul  să nu mai dea bani la Biserică - remuscernea2-1365435192.jpg
Deputatul Remus Cernea vrea ca Biserica să nu mai fie finanțată de la stat și propune în acest sens o inițiativă legislativă.

Parlamentarul care a fost ales în Colegiul 9 din Constanța pe listele USL și crede că un procent din impozitul pe venit al cetățenilor ar fi suficient pentru nevoile Bisericii, dacă acesta ar fi redirecționat spre finanțarea bisericilor. Inițiativa lui Cernea vine în contextul în care anul acesta statul a acordat aproape 71 de milioane de euro pentru finanțarea bisericilor din România și străinătate. Sistemul propus de Cernea este unul similar cu direcționarea celor 2% către ONG-uri.

"Ce propun eu nu este formulat împotriva Bisericii sau împotriva statului. Este un principiu asumat de mai multe țări europene, ca Germania. Este un principiu democratic, simplu și intuitiv. Anume: fiecare persoană poate direcționa un anumit procent din impozitul pe venit către biserica de care aparține. Biserica ar avea de aici un avantaj pentru că ar beneficia de fonduri predictibile și pe care poate conta, iar statul nu ar mai acționa arbitrar ca până acum. Spre exemplu, mulți ani s-au acordat bani pentru construcția de biserici, iar anul acesta s-au respins toate amendamentele care vizau construcția de biserici", a declarat Remus Cernea.

El a explicat că s-a inspirat din modelul german, crede că inițiativa ar fi benefică și pentru stat, și pentru Biserică, pentru că ar avea, astfel, un venit stabil.

Totuși, reprezentanții BOR nu privesc cu ochi bun această inițiativă, despre care spun că trebuie analizată și dezbătută foarte bine și că nu este aplicabilă în România. 

Comentează știrea

din colonie
9 aprilie 2013
farisei

in sfarsit o initiativa buna dar cum biserica e politizata, cum politicienii cu "asa zisi oameni de afaceri"spala banii cu inalte fete bisericesti nu cred ca va trece...Bravo Cernea,noi cei multi din "narod"sustinem initiativa dar nu contam in fata arogantei si lacomiei a colegilor tai...

Un om
9 aprilie 2013
Biblia

Nespalatul asta din Bucuresti, care chipurile ne sustine pe noi constantenii, nu este cel care a avut oroare la depunerea juramantului in parlament, sa puna mana pe Biblie?

blabla
9 aprilie 2013
blabla

idiotule!

Răspuns la: Biblia
Adăugat de : Un om, 9 aprilie 2013
Nespalatul asta din Bucuresti, care chipurile ne sustine pe noi constantenii, nu este cel care a avut oroare la depunerea juramantului in parlament...
Dana
9 aprilie 2013
Banii...

Mi se pare corect sa-ti directionezi din banii castigati corect. Oricum,cand mergi la biserica,trebuie sa platesti;pentru botez,pentru nunta,pentru inmormantare,ptr.sfestanie,ptr.acatiste...etc. Chitante? nici vorba ! Cu chiu,cu vai ,poti obtine o chitanta ptr.10% din valoare. In rest,esti la inghesuiala si...nu ai ce face! Banii de la biserici ar trebui folositi ptr.ajutorarea celor ce chiar au nevoie. In schimb,sunt folositi ptr. achizitionarea de masini scumpe,ptr.odajdii stralucitoare si cruci cat mai mari,atarnate de gat.. Biblia spune ca BISERICA trebuie sa se ocupe de sufletul pacatosilor,nu de..afaceri,.politica,comert,turism,etc.,cum se intampla pe la noi.Eu nu sustin ca sunt si preoti cu har dar,din pacate,mult prea putini.Iar acesti,cu siguranta,nu ies in fata,pentru a-si apara privilegiile!"Banul ,ochiul draculi"cum bine spune o zicala"Cine a iesit in aparare ?Ce-i ce cunosc valoarea banului nemuncit !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.245 secunde