Sfaturi practice pentru curățenia de primăvară!

379
Sfaturi practice pentru curățenia de primăvară! - curatenie-1365435168.jpg
Primăvara este anotimpul potrivit pentru o curățenie generală ca la carte. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o casă curată și luminată.

Curățenia: de sus în jos, din interior către exterior

În acest fel nu veți trece peste zonele curățate și nu veți fi obligate să repetați procesul de curățenie. Fiecare cameră trebuie curățată pe rând. Este bine să începeți cu camera care vă displace cel mai mult. Cu cât scăpați mai repede de ea, cu atât mai repede ajungeți acolo unde vă face plăcere să faceți curățenie. Praful se șterge după ce se aspiră covoarele. Dacă se face invers, sunteți nevoite să ștergeți din nou praful după utilizarea aspi-ratorului. Este indicat ca mai întâi să ștergeți praful și apoi să spălați podelele sau suprafețele care necesită acest fel de curățare. Astfel nu veți împrăștia mizerie sau lăsa dâre pe podea. Părul de animale nu se aspiră. Pentru suprafețe precum parchetul, dușumeaua și gresia este indicat să se folosească un mop electrostatic. Pentru covoare, mochete, fotolii și canapele sunt indicate periile și rolele adezive. 

Nu folosiți substanțe de curățat în exces

Detergenții în exces pot distruge suprafețele și pot lăsa reziduuri care atrag praful, dar vă pot produce și alergii. Mobilierul trebuie foarte bine curățat. Există tendința să se șteargă obiectele de mobilier doar la suprafață, dar praful și murdăria pătrund peste tot, motiv pentru care este recomandat să se curețe întreaga suprafață a mobilei. Nu se dă cu spray de mobilă pe toată suprafața piesei de mobilier. Procedând așa se consumă mai mult produs. În al doilea rând, până se șterge toată suprafața, crema se imprimă pe lemn, se usucă, devine cleioasă și mai greu de întins. În funcție de produsul folosit, pot rămâne și pete. Cel mai bine este să pulverizați conținutul pe cârpă și apoi să ștergeți. Urmele de pe mobilă se îndepărtează prin frecarea cu un amestec de ulei de măsline și scrum de țigară. Apoi se curăță cu o cârpă curată și cu spray special. Pentru a curăța podelele, se folosesc o soluție de curățat universală și un mop umed din microfibre sau un burete mare.

Pilotele și pernele, la control!

Tot în această perioadă se spală pilotele și pernele. Acestea trebuie spălate de două ori pe an deoarece ajung să-și dubleze greutatea în timp din cauza acarienilor. Saltelele se aspiră și apoi li se curăță suprafața cu o cârpă înmuiată în apă cu oțet, stoarsă bine. Geamurile nu se spală când este soare. Fiind cald afară, se vor usca prea repede și vor rămâne dâre. Cel mai potrivit moment pentru a șterge geamurile este vremea înnorată. Cea mai bună soluție de curățat geamurile se prepară din 50 ml de oțet combinat cu 500 ml de apă și câteva picături de lichid de spălat vase. Se folosește o lavetă de microfibră. Cada nu trebuie frecată cu substanțe abrazive pentru că își va pierde luciul.

(Sursa: ziarullumina.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Social : Cât de murdară e Constanța
Pagina a fost generata in 1.6284 secunde