Curăță obiectele din inox cu ce ai prin cămară

417
Curăță obiectele din inox  cu ce ai prin cămară - curatenie-1363020576.jpg
Tacâmurile, tăvile, vasele de gătit, bateriile de lavoar, chiuvetele, hotele de aragaz sau suprafețele unor aparate electrocasnice din inox au nevoie de îngrijire atentă pentru un aspect impecabil. Iată cum se curăță obiectele din inox din locuința ta în funcție de petele cu care s-au murdărit. 


Curăță hota de aragaz cu soluție pentru geamuri. Amprentele de pe suprafețele din inox ne dau mari bătăi de cap. Șterge urmele de degete de pe hota de aragaz cu soluție specială pentru curățarea geamurilor. Aceasta degresează și lasă un aspect uniform și lucios. Dacă nu ai la îndemână soluție pentru geamuri, folosește spirt sau alcool. 

Șterge cuptorul cu microunde cu pastă de dinți. În cazul în care cuptorul cu microunde este din inox, pentru petele puternice care nu pot fi curățate cu apă și săpun, încearcă pasta de dinți. Aplică un strat de pastă de dinți clasică și așteaptă câteva minute. Îndepăr-tează apoi surplusul și clătește cu apă călduță. Dacă pata este foarte rezistentă, folosește suc de lămâie. Resturile lipite și arse se duc cu bicarbonat. Vasele de gătit arse se curăță ușor dacă adaugi pe pată apă fierbinte, puțin detergent de vase sau săpun lichid. Poți pune vasul pe foc mic pentru zece minute și curăță resturile lipite pe vas cu un burete. Dacă nu se duc, aplică peste arsură bicarbonat și apă fier-binte sau prepară o pastă din bicar-bonat și apă. Las-o să acționeze o oră, iar apoi clătește vasul.

Pentru strălucire, folosește suc de roșii. În cazul în care oala sub presiune pe care o folosești la gătit și-a pierdut aspectul strălucitor, fierbe în vasul respectiv câteva cubulețe de roșii peste care adaugă puțină apă. Lasă oala pe foc 30 de minute, varsă conținutul și clătește cu apă călduță. Roșiile sau sosul de roșii natural curăță în profunzime cu ajutorul substanțelor acide conținute de această legumă.

Depunerile de piatră se curăță cu oțet. Robineții și bateriile din baie și bucătărie, chiuveta sau capul de la duș se pot păta cu calcar și rugină. Pentru asta folosește cu încredere oțetul. Pentru rugină, folosește oțet alb, concentrat, direct din sticla lui originală. Pentru pete mai ușoare poți pulveriza o soluție din oțet și apă.

v v v

Pentru curățarea obiectelor din inox, poți prepara singur soluția de curățare. Nu ai nevoie decât de o lingură de praf de cretă și săpun de casă. Amestecă cele două ingrediente într-un vas până când devin o pastă omogenă. Curăță cu aceasta obiectele din inox, clătește-le apoi cu apă călduță și usucă-le cu un prosop curat.

Chiuveta metalică se curăță cu ulei de măsline. Chiuvetele de inox sunt în general "păcătoase", în sensul că se pătează rapid, în special din cauza calcarului din apă, dar și a unor alimente mai acide. Urmele de pe chiuveta de inox pot fi îndepărtate și menținute la distanță cu ingredientele potrivite. Spală chiuveta cu apă de gură. Aceasta conține substanțe care îndepărtează petele și care, în același timp, dezinfectează. (Sursa: www.click.ro)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cum aleg locul de amplasare a piscinei?
Pagina a fost generata in 0.3694 secunde