Se poate construi o casă fără studiu geotehnic?

1153
Se poate construi o casă fără studiu geotehnic? - 10martiestudiugeotehnic-1362924208.jpg
"Nu mai știu pe ce să ne ia banii când vrea omul să-și facă și el o căsuță! Eu vreau să ridic o casă în curtea părinților mei, unde există deja casa lor, deocamdată mă voi limita doar la parter. Dar fără să chem geologul nu se poate. Părinții mei, când și-au făcut casa, n-au făcut așa ceva și casa a rezistat bine mersi! Plus că nu o facem prin firmă, o să ne mai ajute și neamurile, să mai scutim niște chel-tuieli, atât cât se poate" (Eliza Dumitru).


v v v

Indiferent dacă optați pentru construirea casei în regie proprie, tot nu puteți ocoli studiul geometric ce va trebui efectuat pe terenul rezervat noii locuințe. Totul, din cauză că asemenea studii sunt necesare pentru analizarea calității și a caracteristicilor terenului de fundare și oferă informațiile de care este nevoie pentru calcularea și dimensionarea corectă a fundației. Potrivit geologului Dan Maxim, acest studiu nu trebuie perceput ca o formă a birocrației, urmărind interesul direct al proprietarului, care, pentru a evita eventuale necazuri în viitor, trebuie să știe înainte de a se apuca de construcție dacă terenul respectiv este potrivit pentru lucrarea ce urmează a se face.

Cât privește procedura de declanșare a lucrărilor de construcție, după obținerea tuturor autorizațiilor și avizelor, va trebui, într-adevăr, să anunțați Primăria și Inspectoratul de Stat pentru Disciplina în Construcții cu minimum cinci zile înainte de începerea lucrărilor. De asemenea, va trebui să angajați un diriginte de șantier autorizat, care să urmărească buna desfășurare a lucrărilor, dar și respectarea proiectului, căci mai mult ca sigur nu veți fi nici dumneavoastră scutită de controalele inerente pe parcursul ridicării unei construcții. În fond, este interesul dumneavoastră primordial ca noua locuință să fie solidă și să respecte toate standardele de calitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cum aleg locul de amplasare a piscinei?
Pagina a fost generata in 0.369 secunde