Reprezentanții UDTTMR au participat la Ziua Regelui

105
Reprezentanții UDTTMR au participat la Ziua Regelui - auparticipatlaerge-1399799632.jpg

Articole de la același autor

Președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, și subprefectul județului Constanța, Ersun Anefi, au participat sâmbătă, 10 mai, la cea de-a V-a ediție a Garden Party organizat în grădina Palatului Elisabeta cu prilejul Zilei Regalității. 
Evenimentul a reunit invitați din toate județele țării și din Republica Moldova, personalități ale vieții politice centrale și locale, din mediul academic, cultural și științific, personalități ale societății civile și ale mediului de afaceri, reprezentanți ai Corpului Diplomatic și ai Clerului. În cadrul evenimentului, muzica reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale a susținut un concert în grădina palatului.
Gazdele evenimentului au fost Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Maria și Principele Nicolae.
"A fost o deosebită onoare să reprezentăm, anul acesta, comunitatea tătară din România la acest eveniment organizat de Familia Regală cu prilejul Zilei Regelui. Așa cum a spus și MSR Mihai I, coroana regală este departe de a fi un simbol al trecutului. Este o parte importantă a istoriei României, față de care poporul întreg manifestă un respect deosebit. Pentru noi, musulmanii din Dobrogea, ai căror strămoși s-au stabilit pe aceste meleaguri în urmă cu sute de ani, Casa Regală a României are o semnificație aparte. Să nu uităm că între anii 1910 și 1913, la Constanța s-a ridicat un lăcaș de cult care este și monument istoric, în semn de omagiu pentru comunitatea musulmană din orașul de la malul Mării Negre. Este vorba despre Moscheea Carol I", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
El a mai adăugat că, invitația dresată anul acesta de Familia Regală de a participa la Palatul Elisabeta la manifestările prilejuite de Ziua Regelui și pe care reprezentanții comunității tătare, au onorat-o cu deosebită plăcere, este o reconfirmare a respectului de care se bucură, de sute de ani, comunitatea musulmană din România. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2706 secunde