Monica Macovei:

"Republica Moldova, Ucraina și Georgia trebuie integrate rapid în Uniunea Europeană"

183
1

Articole de la același autor

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, la o adunare electorală, că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a pornit refacerea Uniunii Sovietice, iar răs-punsul UE ar trebui să fie integrarea rapidă a Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei.

Macovei a spus, în cadrul întâlnirii, că, de când a început agresiunea armată a Federației Ruse, împreună cu colegii polonezi și cei din țările baltice, susține în Parlamentul European ca singură soluție, integrarea rapidă în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, a Ucrainei și a Georgiei.

"Așa îi putem proteja de Federația Rusă", a spus Macovei, care a menționat că vicepremierul rus Dmitri Ro-gozin a amenințat Republica Moldova dacă semnează Acordul cu UE.

"Uniunea Europeană nu vrea să lase aceste state în afară. Noi vrem să extindem spațiul de democrație și de libertate. Nu vrem să le lăsăm afară. Asta este soluția. Sigur, nu și-au terminat toate reformele, dar le punem un mecanism special să continue să și le facă", a spus Macovei.

Ea a arătat că acum trebuie acționat diferit pentru că este criză politică.

"Acum, Rusia amenință și nu numai că amenință, dar calcă cu bocancii pe frontieră și pe tratate și a pornit la refacerea Uniunii Sovietice, după cum a spus Putin din 2005. Fiind o situație de criză politică, răspunsul trebuie să fie pe măsura crizei. Nu putem să dăm un răspuns de stare de normalitate pentru că nu trăim în normalitate. Iar răspunsul pe măsura crizei este haideți în UE și să fim împreună", a precizat Macovei.

Eurodeputatul a mai arătat că aducerea Ucrainei în Uniunea Euro-peană înseamnă și aducerea nordului Bucovinei în cadrul UE. 

Comentează știrea

Danâlețul reshapat
13 mai 2014
Vai, vai..

Aloooo! ,tante Maciovrei-noi am invata la geografie ca Iuropa se termina la Bosfor,de acolo-incolo e Asia... Maciovrei matali,poate vrei acu Uniunea Eoroasia( Georgia,e in alt continent,bre!!!)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1607 secunde