Rețelele de canalizare, vechi de peste 45 de ani, din Cernavodă, vor fi reabilitate

804
Rețelele de canalizare, vechi de peste 45 de ani, din Cernavodă, vor fi reabilitate - d716e744f795f9ab363aca5844552539.jpg
Una dintre prioritățile administrației locale din Cernavodă o reprezintă reabilitarea rețelelor de apă și a canalizărilor. Reprezentanții autori-tăților locale susțin că o parte din rețeaua de canalizare existentă are o vechime de peste 45 de ani, este subdimensionată și cu durata de funcționare expirată. Pe lângă aceste aspecte, ea mai are și un grad mare de coroziune, existând multe pierderi, iar costurile de întreținere și exploatare ale rețelei sunt foarte ridicate.
În acest sens, primarul orașului, Mariana Mircea, a făcut mai multe demersuri pentru remedierea deficiențelor în vederea măririi gradului de confort al populației și dezvoltarea orașului în următorii ani.
Unul dintre proiectele ce vor fi demarate anul acesta se intitulează "Stație de pompare nouă, extindere aducțiune și rețea canalizare și bazin de egalizare nou în localitatea Cernavodă". El face parte din Proiectul POS Mediu – "Reabilitare și modernizare sistem de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța-Ialomița și va fi derulat de operatorul serviciilor de apă – canalizare din Cernavodă în parteneriat cu Primăria Cernavodă.
Lipsa rețelelor de canalizare în zonele nou construite dar și în alte zone mai vechi ale orașului și utilizarea de fose septice produc un impact negativ asupra solului și pânzei freatice. Prin acest proiect, rețeaua de canalizare se va îmbunătăți pe mai multe străzi din Cernavodă, în suprafață totală de 9286,94 mp. Aceste străzi sunt : Călărași, Nicolae Bălcescu, General Irimia Grigorescu, Mircea cel Bătrân, Miron Costin, Îndiguirilor, Viorelelor, Ioachim Ionașcu, Ghioceilor, Războieni, Mărășești, Maxim Gorki și 1919. Lucrările propuse prin acest proiect au ca scop, pe lângă extinderea și reabilitarea sistemului existent, și asigurarea necesarului de debit. Investiția mai prevede construirea unei stații de pompare și a unui bazin de egalizare a debitelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3664 secunde