Robert Cazanciuc: Ludovic Orban ar fi vrut să amâne începerea şcolii, deoarece Guvernul nu era pregătit

173
Robert Cazanciuc: Ludovic Orban ar fi vrut să amâne începerea şcolii, deoarece Guvernul nu era pregătit - 527572821011-1600010197.jpg
Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că premierul Ludovic Orban ar fi vrut să amâne începerea şcolii, deoarece Guvernul nu era pregătit, iar acest lucru "ar fi fost un dezastru".


"Asta ar fi vrut premierul vremelnic, Ludovic Orban, pentru simplu motiv că nu erau pregătiţi pentru acest lucru. După şapte luni în care Guvernul a avut tot timpul să pregătească începerea anului şcolar, acum au vrut să-l amâne. Au avut timp să găsească soluţii şi pentru protecţia sanitară şi pentru calitatea procesului educaţional. Cu toate acestea nu poţi să nu constaţi unele lucruri. Că sunt îngrijoraţi părinţii, dar şi copiii, pentru siguranţa lor şi a celor apropiaţi. Din păcate, răspunderea a fost împinsă pană la nivelul părinţilor, ceea ce nu este normal. Este halucinant cum încearcă să ducă responsabilitatea dintr-o zonă care este a Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Sănătăţii", a spus Cazanciuc, duminică, prezent la Braşov, potrivit unui comunicat.


La rândul său, candidatul PSD la Primăria Braşov, Florin Orţan, a afirmat că, în lipsa unor norme, tot greul deschiderii şcolilor în vreme de pandemie a fost aruncat către directori, iar, în cele din urmă, "părinţii şi elevii se văd nevoiţi să îşi facă propriile reguli".


"Administraţia locală a fost obişnuită să paseze responsabilitatea în loc să şi-o asume, iar pentru ei şcoala nu a fost niciodată mai mult decât locul unor declaraţii politice. În lipsa unor norme, tot greul deschiderii şcolilor în vreme de pandemie a fost aruncat către directori, iar în cele din urmă, părinţii şi elevii se văd nevoiţi să îşi facă propriile reguli. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul să fim uniţi pentru educaţia copiilor noştri, uniţi pentru un viitor mai bun şi pentru perioada atipică ce o vom traversa împreună cu copiii noştri", a spus Orţan.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5345 secunde