La ceas aniversar,

România își reafirmă sprijinul acordat ONU

2393
Înainte de a pleca în SUA, premierul Emil Boc a susținut o declarație de presă privind prezența României la Reuniunea Plenară la nivel înalt a Adunării Generale a Organizației Națiunile Unite (ONU) pe tema obiectivelor de dezvoltare ale mileniului și la dezbaterile generale ale celei de-a 65-a sesiuni a adunării generale.
Așa cum a arătat și premierul, în anul 2010, se împlinesc 55 de ani de când România este membru al ONU. "Aniversarea din acest an reprezintă un nou prilej de reafirmare a atașamentului României față de idealurile organizației, precum și a sprijinului constant pe care țara noastră l-a acordat și continuă să-l acorde în derularea activității acesteia. România va continua să sprijine procesul de reformă a Organizației Națiunilor Unite și îndeplinirea misiunilor sale de promovare și dezvoltare a păcii și securității internaționale, în paralel cu apărarea valorilor democratice, a drepturilor omului, a statului de drept și a dezvoltării sociale", a declarat Emil Boc.
Primul-ministru a mai afirmat că sesiunea Adunării Generale ONU se desfășoară în contextul menținerii unui curs ascendent al multilateralis-mului de confirmat atât prin orientările politice ale Statelor Unite și ale altor mari puteri, cât și prin recunoașterea complexității unor teme de interes global, precum schimbările climatice, dosarul nuclear iranian, pandemiile globale, criza economică sau situația din Afganistan.
Cu această ocazie, Emil Boc va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu Joseph Deiss, președintele Adunării Generale ONU, și Richard Morningstar, emisar special al Statelor Unite pentru problematica securității energetice. Agenda sa de vizite mai cuprinde și o întâlnire cu reprezentanții comunității româno - americane și ai mass-media românești de la New York.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5811 secunde