"România poate să se adreseze Curții Europene de Justiție în ceea ce privește aderarea la Schengen"

146
1
Europarlamentarul Adrian Severin a declarat că România ar putea să se adreseze Curții Europene de Justiție în ceea ce privește aderarea sa la spațiul Schengen.


"În acest moment, cred că România poate să se adreseze Curții Europene de Justiție pentru încălcarea Tratatului în ceea ce privește aderarea la Schengen", a spus Severin, la o dezbatere privind spațiul de liberă circulație, citat de Agerpres. 


El a arătat că aderarea la Schengen este un obiectiv urgent, punctând că Uniunea Europeană este obligată să includă România în acest spațiu deoarece țara noastră este parte a proiectului european. Eurodeputatul a adăugat că prioritatea României din punct de vedere tehnico-politic este anularea Mecanismului de Cooperare și Verificare.


Adrian Severin a susținut că MCV este discriminatoriu, dar și ilegal, întrucât clauza de salvgardare a expirat. În acest context, el a indicat faptul că România ar trebui să notifice că mecanismul a expirat. "Există și o vinovăție a noastră (n.r. - privind amânarea aderării la Schengen) - lipsa de hotărâre, caracter și tărie", a mai spus europarlamentarul. 




Comentează știrea

d-nul Adrian Severin
22 martie 2013
...

"Există și o vinovăție a noastră (n.r. - privind amânarea aderării la Schengen) - lipsa de hotărâre, caracter și tărie", a mai spus europarlamentarul" Banuiesc ca nu ai vorbit serios cand ai zis ca doar aceasta este parte de vina a Romniei>???!! nu d-nule draga, nu acesta este motivul adevarat ci CORUPTIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uitata-te in jurul tau, uitata-te la stiri in fiecare zi este prins cineva corupt, sigur acest lucru este bun, dar in fiecare zi nu in ultimii 3 ani auzim de coruptie, acest lucru ce ne spune?! exact... EXISTA SI ESTE PRECUM BURUIANA O EXTIRPI SI APARE DIN NOU MAI PUTERNICA !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2667 secunde