Românii din diaspora trebuie să se înscrie în registrul Electoral pentru a putea vota

130
1
Românii din diaspora trebuie să se înscrie  în registrul Electoral pentru a putea vota - romaniidindiaspora-1438962458.jpg

Articole de la același autor

Președintele AEP, Ana Maria Pătru, a declarat că românii din diaspora vor avea la dispoziție aproximativ cinci luni, începând de la 1 aprilie, pentru a se înscrie în Registrul Electoral, afirmând că perioada electorală pentru alegerile parlamentare ar putea începe în septembrie 2016.

Actualizarea Registrului Electoral cu datele alegătorilor români din diaspora care fac cereri pentru a fi înscriși în această bază de date se va face în cel mult 10 zile lucrătoare de la data înregistrării solicitării.

Ana Maria Pătru a mai spus că pentru buna desfășurare a votului în străinătate sunt necesare implicarea activă și sprijinul alegătorilor din afara țării, afirmând că, doar astfel, vor putea fi înființate suficiente secții de votare în diaspora, care să le permită să voteze la scrutinul din 2016 pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

Comentează știrea

DODO
8 august 2015
si cu asta ce-am rezolvat ?

am o ruda in Grecia care locuieste cu familia pe o insula ( superba mai ales vara ) dar pentru a ajunge pe continent face cam 2 ore dus si 2 inntors cu ferry-boatul apoi 600 km dus intors pina la cel mai apropiat mare oras unde posibil sa se infiinteze vreo sectie de votare, distractia asta il costa o caciula de bani ,deci listele astea sint frectii la picior de lemn.Problema NU a fost rezolvata pentru ca sint foarte multi imprastiati in lume, in zone mai izolate sau tari exotice, acestia tot nu pot avea acces la vreo urna. Deci ?...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6711 secunde