Românii din Timoc cer retragerea ambasadorului României de la Belgrad

144
1
Românii din Timoc cer retragerea ambasadorului României de la Belgrad - valeatimocului-1439370503.jpg

Articole de la același autor

Românii din Timoc au cerut, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului, pentru al treilea an consecutiv, retragerea ambasadorului României la Belgrad, Daniel Banu, și a consulului din Zaicear, Iulian Nițu, pe care îi acuză că promovează o "politică antiromânească".


Președintele Partidului Neamului Românesc (PNR) din Serbia, Predrag Balasevic, a declarat că românii din Timoc trec de ani de zile printr-o perioadă grea, întrucât, de-a lungul istoriei, românii de acolo au fost lăsați să se lupte singuri pentru păstrarea identității, limbii și culturii românești în zonă.


Balasevic a afirmat că problemele "grave" ale minorității românești pot fi rezolvate doar printr-o "susținere clară" din partea politicienilor de la București, care ar determina Belgradul să respecte legea privind conservarea și promovarea identității lor etnice.


Comentează știrea

Gabriela
12 august 2015
Munca la domiciliu!

Super-castig la domiciliu! De ce sa colaborati cu noi? Pentru ca aici puteti castiga rapid bani, cu o munca usoara in timpul liber, fara niciun fel de obligatii si, mai ales, fara stres! Trebuie doar sa va hotarati! Deja suntem foarte multi in aceasta echipa de mare succes! Cereti acum informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4977 secunde