S-au încheiat disputele la Primăria Castelu. PSD și-a sacrificat oamenii de dragul primarului de la PMP

783
S-au încheiat disputele la Primăria Castelu.  PSD și-a sacrificat oamenii de dragul primarului de la PMP - nicolaeanghelcastelu4-1470846914.jpg

Articole de la același autor

La două luni de la alegerile locale din 5 iunie, lucrurile par să intre în normal și în comuna Castelu, acolo unde a ieșit câștigător primarul Nicolae Anghel, de la PMP, care a câștigat un nou mandat cu 45,15%.


Practic, după îndelungi dispute politice, consilierii locali au căzut la pace și, marți seară, în cadrul unei ședințe au îngropat securea războiului.


Astfel, toți consilierii votați la alegerile din 5 iunie au fost validați, iar Antoneta Prodan (PMP) a fost aleasă viceprimar al localității. 


"De mâine, ne putem ocupa de lucrurile cu adevărat importante pentru consătenii noștri, de acțiuni care au fost amânate până în prezent din cauza orgoliilor anumitor persoane!", a spus Antoneta Prodan. 


Cu alte cuvinte, și de această dată, primarul Nicolae Anghel a reușit să întoarcă lucrurile în favoarea sa, un ajutor important fiind primit chiar din partea PSD, partid cu care PMP are încheiată o alianță la nivel județean. 


Disputele privind constituirea Consiliului Local Castelu au început la scurt timp după terminarea alegerilor din 5 iunie.


Chiar dacă șeful administrației publice locale a fost reales, lucrurile s-au precipitat după ce consilierii aleși de la PSD și PNL s-au aliat împotriva lui și nu au fost de acord să-i valideze patru aleși ai PMP și, implicit propunerea ca Antoneta Prodan să fie aleasă viceprimar. 


În aceste împrejurări, deși Consiliul Local Castelu ar fi trebuit să fie alcătuit din 15 consilieri, au fost validați doar 11. Mai exact, doi din șase de la PMP, trei de la PNL, cinci de la PSD și unul de la UDTTMR. 


Pe de altă parte, deși s-a tot vehiculat că liberalilor li s-a impus de la centru să nu colaboreze cu PSD, la Castelu, lucrurile au stat exact invers, iar social-democrații au susținut PNL și astfel liberalul Vasile Potîrniche ajunsese viceprimar. Chiar și așa, el nu și-a putut exercita mandatul, deoarece PMP a atacat în instanță hotărârea prin care a fost ales viceprimar.


Ba, mai mult, în acest context, șeful administrației din Castelu, Nicolae Anghel, nu a stat cu mâinile în sân și a reacționat formulând mai multe plângeri în instanță, dar magistrații le-au respins pe toate.


În cele din urmă, ajutorul a venit de la PSD. Supărați că nu se respectă protocolul încheiat între PSD și PMP la nivelul județului Constanța, liderii PSD și-au sacrificat oamenii și au forțat consilierii social-democrați care nu erau de acord cu propunerile lui Anghel să demisioneze din Consiliul Local, fiind înlocuiți cu cei supleanți care au îndeplinit imediat ordinul de la partid.


Drept urmare, toate proiectele inițiate de primarul Nicolae Anghel au trecut cu brio.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4531 secunde