Salvarea Cazinoului vine de la Udrea

2097
9
Salvarea Cazinoului vine de la Udrea - cazinoconstanta12-1313090334.jpg

Articole de la același autor

Într-un brefing de presă realizat ieri, prefectul Claudiu Palaz a prezentat conținutul scrisorii trimise de MDRT către Primăria Constanța și a celei emise de către Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. Potrivit documentelor, ministerul condus de Elena Udrea va aloca fondurile necesare pentru reabilitarea clădirii, cu mențiunea ca aceasta să rămână în proprietatea Consiliului Local.
"Credem cu tărie că turiștii și locuitorii Constanței trebuie să se bucure de evenimentele pe care Cazinoul, consolidat și restaurat, le-ar putea găzdui. Având în vedere stadiul avansat de degradare în care a ajuns Cazinoul, am decis ca MDRT să se implice financiar în realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare a clădirii emblematice, care trebuie să rămână în proprietatea constănțenilor, prin Consiliul Local Constanța", a mai spus Udrea.
De asemenea, Elena Udrea i-a transmis edilului că problema pusă în discuție ține de autoritatea publică locală, iar primăria ar fi trebuit până acum să își prioritizeze investițiile, astfel încât să existe buget și pentru salvarea acestei clădiri simbol.
"Vă asigurăm că împărtășim același interes pentru salvarea unui obiectiv turistic și cultural major pentru municipiul Constanța și pentru litoralul românesc, însă nu putem fi de acord cu o asemenea soluție, și mai ales cu evaluarea de un leu pe care instituția pe care o reprezentați a făcut-o imobilului. MDRT susține ideea de descentralizare și consider că, în cazul de față, este vorba despre o problemă a autorității publice locale. Problema este cunoscută de mai mult timp, iar primăria a avut la dispoziție ani întregi în care ar fi putut să își construiască bugetul și să își prioritizeze investițiile luând în calcul și salvarea acestui imobil simbol", se arată în scrisoarea trimisă de Elena Udrea administrației locale Constanța.
Și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și-a arătat disponibilitatea de a prelua clădirea și de a o administra. În documentul transmis primarului Radu Mazăre de către Kelemen Hunor, ministrul îi aduce la cunoștință faptul că "Ministerul Culturii și Patrimoniului Național își exercită dreptul de preemțiune în privința acestui imobil". În vederea definitivării procedurii, Hunor solicită din partea primăriei următoarele documente: copia actului de pro-prietate, cadastrul imobiliar, copia cărții funciare și planurile imobilului monument istoric.

Cu ochii pe Cazino
Ministrul Elena Udrea a precizat că MDRT va "avea grijă" ca, prin actele normative pe care le va iniția, Cazinoul să fie folosit, după restaurare, în scop turistic și cultural.
Ulterior, în cursul zilei de ieri, Udrea a subliniat faptul că vor fi alocați banii necesari reabilitării Cazinoului din Constanța, dar se va asigura ca destinația finală să fie păstrată, excluzând varianta unui centru de surf. "Mazăre nu are bani să reabiliteze, dar are bani pentru alte activități, mult mai diverse. Ne-a trimis o adresă în care ne-a spus că ni-l dă pe un euro. Cred că trebuie să rămână în Constanța, pentru că aparține constănțenilor. Va rămâne în grădina primarului Radu Măzare, dar îl vom ajuta prin susținerea cheltuielilor de reabilitare a Cazi-noului, cu condiția ca tot noi să decidem desti-nația lui, ca să ne asigurăm că nu se face un centru de surf sau altceva. Oricât este nevoie pentru reabilitare suntem dispuși să alocăm, pentru că este un monument relevant pentru litoral, pentru Constanța și pentru România. Suma, oricare ar fi ea, cea corectă, va putea fi susținută de minister", a mai spus Elena Udrea.
În încheierea brefingului, prefectul i-a solicitat public primarului ca în termen de zece zile să redacteze o hotărâre de consiliu prin care Cazinoul să poată trecere în administrarea MDRT pentru a putea fi reabilitat. De asemenea, Claudiu Palaz a menționat că nu va renun-ța la ideea de a găsi vinovații pentru situația în care a ajuns clădirea simbol a Constanței.
În plus, inițiatorii campaniei "100 de zile pentru 100 de ani", Asociația Absolvenților din UMC, au declarat că vor urmări demersurile autorități-lor pentru reabilitarea și administrarea Cazinou-lui, menționând că "spiritul campaniei va fi cu adevărat împlinit doar în ziua în care vom asista la tăierea panglicii de reinaugurare a simbolului orașului".



Comentează știrea

lily
12 august 2011
Da bine

nu e nevoie de udre si mai unii care tot incearca sa.si dea cu parerea, cazinoul este al constantenilor

ath
12 august 2011
O veste proasta nu vine singura

Cazinoul sa ramana in proprietatea constantenilor,este prima veste proasta.Ceva mai rau,nici nu se poate. Pentru Mazare,raspunsul dat de MDRT,vine ca o injuratura.Daca nu l-a injurat,se pare ca l-a incurcat.Mazare nu da doi bani pe Cazinou,nici daca este reabilitat din banii ministerului.Toate cladirile vechi din zona istorica nu valoreaza mai mult de un leu in ochii primarului.Loturi ieftine pentru tinerii pesedei,asta il intereseaza pe Mazare in Peninsula. Cazinoul să fie folosit,după restaurare,în scop turistic și cultural,este a doua veste proasta.Mazare a aflat ? Eu zic sa-i puneti scrisoarea la capul patului,cand doarme.Daca aude de constanteni si de cultura,Mazare pune mana pe pistol.

gogu
12 august 2011
f

pentru mazare si acolitii sai sau mai degraba pentru neamurile lui din bucuresti,constanta reprezinta el dorado.nicusor constantinescu este creierul operatiunii.toata zona peninsulara va fi acaparata de mafia psd-ista.si mai nou partea de nord a statiunii mamaia.pentru reconstructia cazinoului trebuie bani.se pot obtine si de la ue.dar sunt urmariti acesti bani,nu se pot fura asa ca mazare nu se afla interesat de acest lucru.o tot da cu surf-ul in cazino

adnirator
12 august 2011
da...

Nu aveti nevoie de Udrea si PDL, dar fugiti repede dupa banii lor. Si ii acuzati ca nu dau bani Constantei, cind va stopati programele "filantropice"... In mod normal Mazare trebuie anchetat pentru neglijenta si provocarea de daune intentionat. In 10 ani, trebuia sa elaboreze un proiect cu privire la Cazinou. Trebuie sa-i fie luat, la valoarea de 1 leu. Nu e in stare sa-l administreze. Il va vinde cu prima ocazie. Tot pe...1 leu.

Dorin Cocos
12 august 2011
Elena Udrea salveaza si FC Farul ?

Daca face si acest gest va fi iubita de faristi :))

horia
12 august 2011
elena udrea

nu stiu ce o sa mai zica mazare acum, dar femeia asta chiar a facut un gest laudabil. nu a tinut cont ca mazare e un handicapat pedofil si ii da bani sa reabiliteze cazinoul. insa ma tem ca hotul asta o sa fure banii

Airoh
12 august 2011
@Horia

Vorba ceea... Hot de la HOT a furat, Dumnezeu s-a bucurat! Bine ca s-a gandit sa "Dea ea Banii", acum, in ceasul al 12-lea! Nu stiu de ce nu fac un bordel acolo, ca practicante avem din greu... Ce zici madam UDREA?

vali
12 august 2011
@airoh

sau sa ramana asa si sa ajunga o ruina, asa cum a ajuns toata zona peninsulara si tot orasul. sau, ar putea mazare sa il renoveze, sa il ia in concesiune asa cum a facut cu vila din mamaia, si sa isi parcheze salupa in sala de bal. iar in salile de sus sa se destrabaleze cu copilele de 12 13 ani, ca alea ii plac domnului primar.

leo
12 august 2011
hm

banii sunt de la buget, nu de la Udrea. mai bine il vindeau si-l renova un privat PE BANII LUI... mor cand vad ca inca mai cadem in capcana asta. ne-a dat Udrea, ne-a dat Mazare, ne-a dat Purcelu', ne-a dat Chioru'. Toti banii aia impartiti cu marinimie de politicieni sunt luati de la angajatori, din impozite si din salariile noastre nete prin TVA-ul ala imens. ganditi inainte sa aplaudati si sa leshinati de placere. pe madam si pe dansator ii doare in brishca de noi...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1188 secunde