Sărbătorile de iarnă la Constanța, sub semnul sărăciei

885
1
Sărbătorile de iarnă la Constanța, sub semnul sărăciei - oraselulcopiilor-1351670167.jpg
Membrii Consiliului Local Municipal Constanța s-au întrunit, ieri, în ședință extraordinară, pentru a discuta două inițiative aflate pe ordinea de zi. Una dintre acestea a făcut referire la organizarea manifestațiilor specifice sărbătorilor de iarnă, precum și a activităților caracteristice acestei perioade.

Consilierii Constanței au votat transmiterea din administrarea CL în administrarea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat a Parcului Grădina Tomis, din spatele sediului Pri-măriei Constanța. Potrivit șefului Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente din Primăria Constanța, Petrică Munteanu, manifestațiile de anul acesta nu le vor depăși pe cele din anii precedenți.

Astfel, administrația municipală a alocat organizării Orășelului Copiilor tot suma de 350.000 de lei. În ceea ce privește iluminatul public și decorațiunile specifice sărbătorilor de iarnă, reprezentantul primăriei a declarat că, actualmente, se lucrează la găsirea unei modalități de finanțare pentru ca orașul să nu arate la fel de "sărăcăcios" ca anul trecut. Precizăm că, în mod oficial, Orășelul se va deschide pe 6 decembrie și va fi închis pe 10 ianuarie.

"Este vorba despre o hotărâre care trebuia luată cât mai repede, pentru a putea permite Regiei să ia în administrare terenul pe care știți că se organizează Orășelul Copiilor. E nevoie de mai multe săptămâni pentru a putea parcurge procedurile legale, acesta e motivul pentru care s-a adoptat proiectul de hotărâre în ședința de urgență de astăzi (n.r. - ieri). Suma este aproximativ 3,5 miliarde de lei vechi. Este suma alocată și anul trecut, nu sunt bani mulți, dar nu am renunțat la ideea de a face Orășelul Copiilor, pentru că este sărbătoarea copiilor și este o sărbătoare așteptată de toată lumea în acea perioadă. Vor fi spectacole cu artiști în limita banilor pe care îi avem și cu ansambluri și spectacole pentru copii, teatru de păpuși. Locația - aceeași din fiecare an, în parcul din spatele primăriei. Am renunțat la Aqua Parc, pentru că înseamnă să alocăm o sumă mai mare și nu ne permite la ora aceasta, nici din punct de vedere legal. Nu mai aveam legal posibilitatea de a parcurge procedurile și de a le pune în aplicare în timp util", a explicat Munteanu.

Întrebat dacă administrația municipală va aloca, și anul acesta, aceeași sumă infimă pentru luminițele decorative de sărbători, Munteanu a precizat: "Există intenții ca bugetul (alocat în acest sens - n.r.) să fie puțin mai bogat decât anul trecut. Sunt o serie de discuții și proceduri în curs".

Tot, ieri, membrii Consiliului Local au votat un proiect privind declararea de utilitate publică a proiectului "Amenajarea Integrată a Zonei de Acces în Portul Turistic Tomis și Plaja Modern".

Comentează știrea

Adrian
31 octombrie 2012
Oraselul Copiilor

Pentru ce. Ca sa aiba turci si tiganii de unde fura. Oraselul copiilor s-a transformat inultimi anii in cea mai mare tiganie posibila. Ti-e frica sa mergi cu copilul. Toti dubiosi din constanta se aduna aici pentru furat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3082 secunde