Scaunul lui Dragnea, la mâna Opoziției. Cine își dispută șefia Camerei Deputaților

863
Scaunul lui Dragnea, la mâna Opoziției. Cine își dispută șefia Camerei Deputaților - scaunulluidragnea-1559072881.jpg

Articole de la același autor

Condamnarea lui Liviu Dragnea a dus nu numai la vacantarea locului de președinte al PSD, ci și la eliberarea funcției de președinte al Camerei Deputaților. 


În acest context, liberalii au spus că o vor susține la această funcție pe Raluca Turcan, în timp ce președintele PMP, Eugen Tomac, a transmis că este nevoie de un candidat comun al opoziției, dar fără a nominaliza o persoană anume din cadrul partidului pe care îl conduce. 


La rândul lui, Dan Barna a anunțat, tot ieri, că USR va începe discuțiile cu celelalte partide din Opoziție pentru un candidat comun la funcția de președinte al Camerei Deputaților. Mai mult, el a spus că îl propune pentru acest post pe deputatul constănțean Stelian Ion. 


"În ceea ce privește președintele Camerei, este de dorit să avem un candidat comun al Opoziției. Vom începe discuțiile cu celelalte partide. USR îl are ca propunere pe deputatul constănțean Stelian Ion. Sperăm ca funcția de președinte al Camerei Deputaților să revină partidelor care au câștigat alegerile", a declarat Barna, după ședința grupului parlamentar al USR. 
În schimb, deputații Pro România vor avea, cel mai probabil, un candidat propriu pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, a declarat, ieri, Daniel Constantin, lider al partidului. 


"Încă nu ne-am întâlnit. Vom avea o ședință, dar cel mai probabil vom avea candidat propriu pentru conducerea Camerei Deputaților. Este normal să fie așa, nu vom vota nici cu PNL, nici cu PSD sau cu alt candidat și vom avea candidat propriu", a precizat Daniel Constantin, la Parlament. 
El a spus că Pro România are mai mulți candidați pregătiți. 


"Înțeleg că toți liderii de grup au luat un mandat din cadrul grupurilor și vom începe negocierile astăzi, mâine și vom vedea după aceea rezultatul negocierilor. Noi avem mai mulți candidați care sunt pregătiți și au experiență și parlamentară și sunt și profesioniști și pot conduce foarte bine Camera Deputaților", a spus Daniel Constantin, la Digi 24.
Întrebat în legătură cu o eventuală candidatură a lui Sorin Cîmpeanu pentru această funcție, Daniel Constantin a spus: "Nu am luat o decizie, dar Sorin Cîmpeanu este o variantă nu numai pentru președinția Camerei Deputaților, poate ocupa mult mai multe funcții, dar stabilim mâine". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5208 secunde