Secretarul CJC, Mariana Belu, scos de sub urmărire penală

713
2
Secretarul CJC, Mariana Belu, scos de sub urmărire penală - fondmarianabelu-1506865332.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a anunțat, recent, că a primit de la Direcția Națională Anticorupție un document prin care a fost înștiințat că Mariana Belu a fost scoasă de sub urmărire penală.


"La Consiliul Județean Constanța a ajuns documentația de la DNA prin care ni se aduce la cunoștință că dosarul în care era cercetată doamna Mariana Belu, secretarul județului, pentru complicitate la abuz în serviciu, a fost clasat pe motiv că fapta la care se făcea referire nu există", a anunțat Horia Țuțuianu.


Mariana Belu este absolventă a Facultății de Drept București. Ea ocupă funcția de secretar general al Consiliului Județean Constanța din anul 2002. 


În luna august, procurorii din cadrul DNA Constanța au pus în mișcare urmărirea penală față de Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, fiind acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și complicitate la evaziune fiscală.


Alături de fostul președinte al CJC, procurorii îl acuzau pe Cristian Darie, fost vicepreședinte al CJC și pe Mariana Belu, secretar al județului Constanța, de complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, Adrian Gâmbuțeanu, fostul director al RAJDP Constanța, era acuzat de evaziune fiscală. 


Potrivit anchetatorilor, Nicușor Constantinescu ar fi încălcat Legea nr.15/1990, în legătură cu adoptarea și punerea în aplicare a HCJ nr.313/2013. Procurorii susțineau că hotărârea respectivă ar fi stat la baza acordării unor subvenții către RAJDP Constanța, sub pretextul acoperirii deficitelor regiei, deși aceasta înregistrase profit. În acest fel ar fi fost provocată o pagubă de 21.977.096 lei la bugetul județului Constanța și s-au obținut foloase necuvenite pentru RAJDP Constanța.


Procurorii mai spuneau că fostul președinte al CJC ar fi fost ajutat de Cristian Darie care a inițiat proiectul și Mariana Belu care a avizat pentru legalitate hotărârea de consiliu, deși aceasta contravenea prevederilor Legii nr.15/1990.


"Subvențiile acordate de RAJDP de către CJC au reprezentat în realitate plăți pentru lucrări pe care regia le făcuse în beneficiul autorității locale, dar pentru care nu emisese facturi. Prin înregistrarea acestora drept venituri din subvenții și nu ca venituri din activitatea comercială, concomitent cu omisiunea RAJDP Constanța de a emite facturi pentru contravaloarea lucrărilor, de a calcula, evidenția, colecta și vira către bugetul taxa pe valoare adăugată, George Gâmbuțeanu și RAJDP au produs un prejudiciu bugetului de stat de 5.446.652 lei, reprezentând contravaloarea TVA aferentă lucrărilor nefacturate CJC", preciza DNA Constanța prin intermediul unui comunicat de presă. 


La acel moment, liberalii au solicitat președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, mutarea temporară din funcție a secretarului Mariana Belu, până la finalizarea urmării penale în dosarul în care este implicată, însă șeful CJC nu s-a conformat invocând prezumția de nevinovăție. 


Ținând cont de toate acestea, zilele trecute, când a făcut anunțul privind situația juridică a secretarului județului, Horia Țuțuianu le-a transmis acestora că ar face bine să-i ceară scuze Marianei Belu, în mod public.


În altă ordine de idei, cum dosarul a fost clasat, toți ceilalți suspecți au fost scoși de sub urmărire penală.


Comentează știrea

Liviu Chilian
2 octombrie 2017
Ei au distrus fosta Românie, Neamul si Sufletul Româneștii!

Politicastrii satanizati! De orice culoare si "ideologie". S'au organizat in zeci de "partide" pt a disipa răspunderea in fata istoriei, pt crimele lor imprescriptibile. De când jigano-pesedistii au reinhatat phuterea, se vede si o recrudescenta a militarismului, seKuristimului; criminalii ce au distrus socialismul si si'au tras...năravul kkpIUDAlismului. De câteva zile, de când a dat ortu' rabinului ultimul satrap al SeKuritatii ceaușiste, Merdialqaedanul schizofrenic-paranoic Dan Androniki, Tzigan-Grec la origine, s'a tzicnit cu totul, făcând propaganda grotescă terminatorilor Sufletului Românesc. Ca sa înțelegeți, căutați pe CIA-Ziare.com, articolului Intitulat Depopularea e cea mai mare problema a Rromarlaniei. Semnat de Dumitru Chiritescu. Merita citit! Veți înțelege cât de toxici-porfirici sunt indivizi de teapa Marianei Belu si Spondilimanului rabiat! Aparent, politicastrii Rromarlani nu pot fi opriți din patologia lor arhidistructiva! Aferim!

DODO
2 octombrie 2017
suflu nou in justitie

ca miine vom vedea toti penalii albiti ,Mazare & Co vor deveni eroi si isi vor intra in pielea lor continuind sa faca ceea ce stiu ei mai bine : sa jecmaneasca orasul si judetul Se apropie momentul in care PSDragnea isi va implinii visul de a subuga intraga justitie si atunci ,, trai pe vatrai ,, pe ei , noi prostimea care i-am votat sau care nu am iesit la vot vom muncii sa aibe ei ce ciordi

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5827 secunde