Secretarul de stat Daniela Gîtman participă, marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

264
Secretarul de stat Daniela Gîtman participă, marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale - secretar-stat-1685365480.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Daniela Gîtman, va participa, marţi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, în cadrul reuniunii, miniştrii şi secretarii de stat pentru afaceri europene din statele membre UE vor avea, conform cutumei, un schimb de opinii asupra proiectului de agendă adnotată a Consiliului European din 29-30 iunie, care va aborda în principal agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, aspecte economice, securitatea şi apărarea, agenda de relaţii externe, îndeosebi relaţia Uniunii cu China, precum şi pregătirea Summit-ului UE-Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene / CELAC.

Pe ordinea de zi a Consiliului Afaceri Generale figurează şi audieri pe tema valorilor Uniunii în Ungaria şi a statului de drept în Polonia, proceduri desfăşurate în baza articolului 7(1) din Tratatul UE. Subiectul legii electorale europene va fi abordat succint în cadrul unui punct divers de pe agenda reuniunii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.5028 secunde