Administraţia locală din Agigea va construi o plajă în localitate. "Până la finalul anului este gata"

2811
Administraţia locală din Agigea va construi o plajă în localitate.

Articole de la același autor

Litoralul din România are o mare perspectivă, mai ales pe timpul verii, atunci când foarte mulţi turişti vin la malul mării pentru a-şi petrece vacanţele. Avem numeroase staţiuni frumoase, începând de la Mamaia şi până la Vama Veche. Unii aleg destinaţii mai scumpe, alţii aleg în funcţie de cât le permite bugetul.

O localitate importantă din judeţul Constanţa, aflată chiar pe malul mării, este comuna Agigea. Aceasta nu a avut până în prezent o plajă amenajată, iar singurele bucurii ale turiştilor erau escalele la „Popasul Pescarilor” sau „Pescăria lui Matei”. Ei bine, primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, a decis să schimbe acest lucru.

Într-o eră în care la Agigea Consiliul Local a fost dizolvat, iar acolo au existat multe probleme, mai ales cu opoziţia consilierilor locali USR, iată că edilul Cîrjaliu face totul pentru a dezvolta zona.

Este vorba despre turism la cel mai înalt nivel. Concret, două diguri vor fi extinse, astfel încât la Agigea să nu existe doar plajă, ci şi o promenadă pe care turiştii, dar şi localnicii, să se poată plimba în linişte, admirând marea.

Primarul Cristian Cîrjaliu ne-a vorbit în câteva cuvinte despre acest proiect care va fi dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene.

„Vorbim despre o lucrare care se efectuează la Agigea pe fonduri europene. Mai exact vorbim despre reducerea eroziunii costiere, zona Agigea. Vreau să spun de la bun început că există deja un proiect aprobat şi că nu sunt de acord cu nicio modificare a acestuia. Avem pregătite nişte coşuri umplute cu piatră care vor fi montate pentru a stabiliza pe partea interioară digul de sud în această investiţie. Pe porţiunea cea mai sudică a viitoarei plaje din Agigea, o plajă de 12.000 de metri pătraţi care va dezvolta întreaga comunitate a localităţii Agigea, aceasta putând să devină o localitate cu potenţial turistic. Repet, investiţia este făcută din fonduri europene. Proiectul ar trebui să arate foarte frumos. Cu faleză, în partea de sud, spre localitatea Eforie. Vom avea şi o promenadă frumoasă. Acest dig va fi dat în folosinţă. Sper ca până la finalul anului 2023 această lucrare să fie închisă. Spun asta pentru că anumite persoane, care au o oarecare influenţă, vor ca aceste lucrări să se lungească cât mai mult şi să pierdem, dacă se poate, aceste fonduri europene. Vă spun din start că nu sunt de acord cu acest lucru şi proiectul trebuie să continue aşa cum a fost el conceput, cu ajutorul reprezentanţilor autorităţilor statului român. Se lucrează la un LP, un dig în partea de nord. Acel dig va avea încă 60 de metri în larg şi va proteja viitoarea plajă Agigea”, ne-a declarat primarul Cristian Cîrjaliu.

Cristian Cîrjaliu a spus că nu este de acord cu schimbarea sau modificarea acestui proiect, tocmai pentru că este conştient că în Agigea există mai multe personaje care sunt împotriva sa, iar acestea au o foarte mare influenţă.

Rămâne de văzut dacă această plajă va fi finalizată până la finalul anului 2023 şi dacă noi, constănţenii, dar şi turiştii care vor veni pe litoral, vom avea ocazia să admirăm spectaculozitatea mării din acea zonă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5509 secunde