Şedinţă de Consiliu Local cu contraziceri şi ironii, la Constanţa. "Asistăm la un circ!"

1331
Consilierii locali din Constanţa au fost convocaţi vineri de către primarul municipiului, Vergil Chiţac, în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi au existat 36 de proiecte, iar pe ordinea de zi suplimentară au fost nu mai puţin de 13. A mai existat o ordine de zi suplimentară cu două proiecte şi alta cu un singur proiect.

Pe parcursul şedinţei au existat mai multe contre între primarul Vergil Chiţac şi liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuţeanu.


Una dintre temele principale ale şedinţei a fost reabilitarea bulevardului Alexandru Lăpuşneanu, care în prezent arată deplorabil. Costin Răsăuţeanu i-a reproşat acest lucru edilului şi a fost foarte tăios la adresa acestuia.

„Deocamdată vă lăudați doar cu proiectele muncite de noi, de vechea administrație”, a spus Răsăuţeanu la adresa lui Vergil Chiţac.


Răspunsul primarului Constanţei nu s-a lăsat deloc aşteptat.

„Domnule Răsăuțeanu, vreți să intrăm în discuția asta și să vedeți ce proiect ați făcut dumneavoastră pe Lăpușneanu, pe care eu îl modific 100% acum? Terminați cu retorica asta că sunt proiectele dumneavoastră. Că voi ieși odată public să vă arăt proiectele pe care
 

le-ați făcut voi și cât lupt eu acum cu proiectantul și fac organizări de șantier pentru a îndrepta erorile pe care le-ați făcut în proiect”, a răspuns Chiţac.


Unul dintre episoadele cel puţin penibile ale şedinţei s-a consumat în momentul în care consilierii au ajuns cu votul la proiectul cu numărul 5 de pe ordinea de zi suplimentară, şi anume proiectul de hotărâre privind acordarea unor premii bănești elevilor Liceului Teoretic „Ovidius” și profesorului îndrumător, care au obținut rezultate remarcabile cu proiectul „Lepidopterra” la concursul internațional multidisciplinar NASA Space Settlement Design Contest 2022, organizat de National Space Society. Aici, consilierii USR au avut un amendament prin care cereau ca şi elevii de la Liceul „Mircea cel Bătrân” şi cei de la Liceul Internaţional de Informatică să fie premiaţi pentru rezultatele obţinute.


Consilierii PNL, împreună cu primarul Vergil Chiţac, au decis ca acest proiect să fie retras de pe ordinea de zi, deşi acest lucru nu s-a întâmplat la începutul şedinţei. Au urmat minute bune de ceartă, pentru ca, într-un final, proiectul să fie retras de pe ordinea de zi şi să se revină cu el într-o şedinţă viitoare. După ce s-a constatat că proiectul nu primise aviz în comisie, Costin Răsăuţeanu a continuat în aceeaşi notă.

„Este incredibil cum putem să asistăm la un asemenea circ!”.

Un alt proiect important aflat pe ordinea de zi a fost cel care viza aprobarea situațiilor financiare încheiate la 31.12.2021 ale CT BUS SA.


La acest proiect, consilierul local PSD Cristian Tincu a avut o intervenţie în care i s-a adresat primarului Vergil Chiţac.

„Voiam să atrag atenția, în condițiile în care în 2020 compania avea un profit net, în 2021 are un profit negativist și cu datorii mai mari de cinci milioane. Cu același număr de angajați, dar era PSD și era primar Decebal Făgădău atunci. Întrebarea pentru domnul primar este de ce nu facem biletul gratuit, dacă și așa suntem pe pierderi, așa cum ați promis în campanie?”, a întrebat Cristian Tincu, fără să primească vreun răspuns din partea edilului.


Absolut toate proiectele aflate pe cele patru ordini de zi au fost adoptate. La finalul şedinţei, liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe, i-a adus în vedere primarului Vergil Chiţac că şedinţele ar trebui să se desfăşoare cu prezenţă fizică, însă nu a primit nicio reacţie din partea edilului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6757 secunde