Ședință de consiliu local cu tachinări și glumițe cu iz politic

572
Ședință de consiliu local cu tachinări și glumițe cu iz politic - sedintadeconsiliulocal9-1334173704.jpg

Articole de la același autor

Ședința Consiliului Local Municipal Constanța de ieri s-a desfășurat într-o atmosferă mult prea relaxată, ar spune unii. Cu 24 de puncte pe ordinea de zi și unul pe ordinea suplimentară, o parte dintre membrii CL păreau să fie cu gândul mai mult la vacanța de Paște, decât la problemele urbei. Astfel, ordinea de zi a fost votată la foc automat, de toți consilierii, excepție făcând doar liberalul, Ovidiu Cupșa, care a ținut să facă anumite precizări. La punctul 5, reprezentantul PNL a menționat că, dacă s-a votat aprobarea PUZ-ului pentru construirea unor hale ce vor fi folosite ca spații de depozitare pentru produse agroindustriale, ar fi indicat ca aceste locații să fie verificate ulterior pentru a se vedea dacă nu cumva n-au fost transfor-mate în "saivane pentru animale". Președintele de ședință, Felix Stroe, l-a taxat pe liberal, menționând că orice "afacere" ce poate crea locuri de muncă trebuie sprijinită. Stroe nu l-a iertat nici pe președintele PSD de la municipiu, Lucian Băluț, pe care l-a întrebat dacă a trecut la PDL, din cauza faptului că s-a așezat la masă lângă democrat-liberali.
Referitor la celelalte proiecte trecute de consilierii Constanței, menționăm că în cadrul întrevederii de ieri s-a votat, printre altele, trecerea din domeniul public în cel privat a unor corpuri de iluminat aflate în gestiune delegată la S.C. Confort Urban, s-a aprobat sediul social și punctele de lucru ale RAEDPP și au fost votate anumite cheltuieli de reprezentare și protocol pentru anul 2012. De asemenea, a fost votat proiectul intitulat "Promenadă Turistică Mamaia" și cheltuielile legate de implementarea acestei inițiative.
Pe ordinea suplimentară, administrația locală a introdus un proiect prin care a fost modificată Hotătârea 65 din 2011 ce viza criteriile pe care beneficiarii programului "Campus Social- Henri Coandă" trebuie să le îndeplinească. Astfel, membrii CL au decis să nu mai descalifice persoanele care dețin o mașină și îndeplinesc toate condițiile pentru a obține o locuință în cartierul ce urmează a fi construit. Totuși, mențiunea a fost ca vehiculul deținut de aplicanți să aibă capacitate cilindrică de cel mult 1.600 de centimetri cubi și să aibă o vechime de peste 10 ani. Astfel, posesorii de mașini vor putea să își depună dosarul, dar vor avea o sancțiune de 10 puncte, excepție de la această regulă făcând doar persoanele cu handicap. Tot în cadrul ședinței de ieri s-a menționat că după Sărbătorile Pascale, CL Constanța se va întruni în ședință pentru a stabili cât vor avea de achitat acei locuitori ai campusului social care vor plăti chirie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4764 secunde