Ședință solemnă la CJC pentru susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova

390
2
Ședință solemnă la CJC pentru susținerea Declarației  de Unire  cu Republica Moldova - sedintalacjc-1520349033.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Partidului Mișcarea Populară Constanța au depus, zilele trecute, la Consiliul Județean, un proiect de hotărâre. Documentul vizează susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova, în vederea aprobării în ședința solemnă de consiliu, ce va avea loc pe data de 27.03.2018, dată cu o puternică încărcătură patriotică și de importanță semnificativă pentru cele două țări.

Proiectul vine ca urmare a faptului că anul 2018 este declarat Centenarul Marii Uniri cu Basarabia, iar în data de 27.03.1918 s-a înfăptuit unirea dintre România și Basarabia.

Acest gest simbolic vine în întâmpinarea declarațiilor de unire cu patria mamă, România, declarații adoptate în peste 70 de localități din Basarabia.

"Prin declarația de unire pe care o vom adopta în cadrul ședinței Consiliului Județean ne arătăm susținerea față de localitățile din Republica Moldova. Este o datorie morală pe care o avem pentru reîntregirea neamului românesc și pentru eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Este una dintre cele mai memorabile pagini de istorie și ne dorim marcarea cu demnitate a Centenarului Marii Uniri, exprimându-ne în mod deschis și democratic susținerea față de acest eveniment istoric, reîntoarcerea Basarabiei la patria mamă, România.

Ulterior adoptării prezentului proiect de hotărâre, acesta va fi transmis președintelui României, Camerei Senatului, Camerei Deputaților și Guvernului României, constituind astfel un pas pentru reîntregirea națională", a declarat președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța, Claudiu Iorga Palaz. 

Comentează știrea

cpan
7 martie 2018
BRAVO

In sfarsit un lucru bun

Nicu
7 martie 2018
Ceva bun

In sfarsit ati gandit si ceva bun...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9166 secunde